miercuri, mai 25, 2022
AcasăUncategorizedPentagonul ar avea un plan secret de distrugere a rachetelor rusești din...

Pentagonul ar avea un plan secret de distrugere a rachetelor rusești din Kaliningrad

Armata SUA are un plan secret care țintește sistemele de apărare antiaeriană rusești de la Kaliningrad, potrivit unui general american.

Kaliningradul este o enclavă rusă la Marea Baltică, situată între Polonia și Lituania, ambele țări membre NATO. Alianța Nord-Atlantică consideră că sistemele anti-rachetă rusești din această regiune reprezintă o amenințare în condițiile în care statele vestice au o relație tensionată cu Kremlinul după anexarea Crimeei din 2014, scrie Moscow Times

“Dacă trebuie să mergem acolo pentru a doborî, de exemplu, sistemul de apărare antirachetă al Kaliningradului, nu trebuie să existe dubii că avem deja un plan pentru asta,” a declarat generalul Jeffrey Harrigan, comandant al forțelor aeriene americane în Europa.

În urma acestor declarații, Ministerul Apărării de la Moscova a reacționat spunând că regiunea Kaliningrad este bine protejată împotriva unor planuri agresive ale forțelor americane.

Rusia a detașat la Kaliningrad mai multe sisteme de apărare aeriană de tip S-400, precum și rachete balistice Iskander cu potențial nuclear, în condițiile în care relația Moscova-Washington este tot mai tensionată.

Sursa

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular