miercuri, mai 18, 2022
AcasăPărerea meaAdio, dar rămâi în sufletul orădenilor, Marius Sabău

Adio, dar rămâi în sufletul orădenilor, Marius Sabău

Florius Art: o florărie care va rămâne doar o amintire!

E vorba despre chioșcul acela de la Podul Intelectualilor, acolo unde Marius Sabău, nu suntem rude e doar o coincidență de nume, a demonstrat că omul sfințește locul.

Dacă ești pasionat de ceea ce faci, iată te faci remarcat de oameni indiferent de domeniul în care ai activa. Mulți orădeni au comentat știrea, unii regretând că nu va mai fi cine să împodobească arborii în rochii de lalele, sau să planteze o mulțime de flori prin împrejurimi.

Alții au regretat că nu vor mai auzi când trec prin zonă muzica simfonică ce se auzea din florărie. Au fost însă și unii care s-au bucurat, și aceștia sunt câțiva oameni care locuiesc în blocurile din apropiere, acolo pe malul Crișului, care au fost deranjați de pianul la care îi apuca pe unii cântatul în miez de noapte.

Adica să ne înțelegem, e frumos să vina oricine și să mângâie clapele, dar dacă te chinuie talentul noaptea la 2, ar fi bine sa nu fie pe stradă, că unii mai dorm la ora aia.

Oricum, și unii și alții și-au dat cu părerea asupra motivelor care l-au determinat pe inimosul orădean să se mute din oraș la Budapesta.

Eu unul mă abțin și mă limitez doar la a observa ce a scris Marius pe pagina de Facebook. Nu se plânge de faptul că a fost alungat din centru până pe malul Crișului, asta atunci când a intrat Piața Unirii în renovare, nici că n-a fost sprijnit de autorități, nici că ar fi prea mare costul vieții în oraș, în timp ce veniturile sale nu s-au ridicat la nivelul efortului și muncii depuse și nici al așteptărilor.

Spune doar că viața e făcută din etape, o etapă s-a încheiat, o alta începe și că în ceea ce-l privește el s-a ghidat întotdeauna după busola care îi arăta dragostea. Și că despre acest lucru este vorba și acum.

De unde, pot deduce faptul că Fruzsi, soția lui care este din Budapesta, ar fi principalul motiv pentru care a luat hotărârea.

Oricum ar fi, felicitări si mulțumiri Marius pentru tot ce a ai făcut pentru oraș, pentru oaza de primăvară creată în Parcul Libertății, pentru momentele de reculegere pe care le-am putut trăi pe băncile din jur, ascultând muzica ta.

Rămânem prieteni și nu uita: oricând ești acasă la Oradea.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Degeaba investesti in piatra si fantani si extirparea arborilor daca nu iti respecti cetatenii-aceasta e mentalitatea noii conduceri oradene …..execrabil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular