Acasă Măgărușul coleric Carusel -fara luna parc

Carusel -fara luna parc

0

Cascadorii-Zidul mortii nu e un episod de groaza , e ceva vechi si imbacsit din trecutul Oradiei ,chiar asa poate era 1981 un an aproape fantastic in perioada aceea fiecare an era fabulos ,singur la parinti taica meu ma lua des cu el ca pe o trasculeta ,patarosca din aia de rafie in care omul de la tara putea sa bage si 10 pite coapte pe vatra ca sa-si hraneasca grasunii ca cerealele produse la CAP ramaneau acolo si numai primeai nici un sac de tarite.Zice ,,tata” Dumnezeu sa-l ierte Piticu”! hai cu mine ca e spectacol in Velenta auuu!Nu stiam ce e Velenta dar pentru ca am fost indemnat de capul familiei patriliniare autentice nici nu am indraznit sa scrasnesc . Fara lasa-ma si nu am chef,,parintii nostri” erau respectati chiar daca abisul dintre generatii exista si atunci.

Tramvaiul 2

Asadar Velenta capul de linie al tramvaiului 2 iar langa s-a montat temporar un cort mare rosu ca de circ iar inauntru a fost arena cascadorilor motociclisti intr-un glob urias din plat benzi de otel , practic mergeau cu viteza mare in acel glob si viteza invingea gravitatia .La inceput facea cercuri mici ca si cum ar merge pe ecuatorul globului pamantesc pe interior iar cand prindea viteza ca pe meridian.Se imbulzea lumea sa intre biletul 15 lei foarte mult pentru acea vreme 2 lei 10 bani litrul de lapte 2.50 painea , 7 lei Snagovul /tigari/ 0.85 de bani melcul cu mere la cofetarie 0.25 de bani un corn simplu la alimentara.Eram prichindel si ochelarist si ca sa vad ceva m-a luat parintele in spinare de stateam ca in loja .Nu imi venea sa cred ca e posibil sa mearga cu capul in jos si la sfarsit chiar se legau la ochi cu o basma si practic toata acrobatia era pe neveu.Rundles dodgem car spare parts

Luna parc-masinute(dodgem)

Pe strada Vladimirescu la bifurcatia dintre malul Crisului si Vladimirescu e un bloc imens dar o lunga perioada acea suprafata a fost locatia unde veneau masinutele cu fise de plastic pe care le puteai conduce in frageda pruncie raiul de pe pamant 3 lei tura poate 3 minute. Stateai la coada erau 8 masinute si erau 30-40 de amatori si mergeam 2 cu un dodgem. O tura de masinute atunci era echivalent cu un android nou anul trecut . Cat de mult s-a schimbat lumea cat de putin ne bucuram de un succes personal sau de evidenta emancipare a copiilor nostri . Cineva mi-a spus :Zambilica ,vechiturile astea descrise de tine sunt plicsitoare si nu sunt de  interes public . Stiu sunt constient ca viata m-a depasit ca un TGV care trece pe langa personalul de Mierlau ,judetul Cordau via Rontau dar cred ca ne putem si trebuie sa ne intoarcem la spiritualitate la valorile noastre proprii . Suntem aproape de kilometrul 0 ca sa ne intoarcem la valorile care ne-au consacrat in Europa si in lume ,trebuie sa facem iarasi impreuna primul pas si sa apreciem ,,caruselul” lui Marcel din fata Gradinii Zoologice de odinioara fara curent cu roata zimtata si MANUALA .

Hidari-primul tren de mare viteza

,,Nu se schimba mentalitatea unei generatii doar pentru ca sunt inchisi in casa 2 saptamani sau 2 luni”(Bronzi Viliga) pentru ca au fost imbarcati in degradarea umanitatii iar pentru ei conceptul actual e foarte normal chiar daca este evident ca viata virtuala nu i-a invatat sa iubeasca , sa respecte si sa recunoasca .

Liked it? Take a second to support chioricazambilica on Patreon!
Become a patron at Patreon!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

× Ai vreo întrebare?
Exit mobile version