Colocviile Muzeului Țării Crișurilor aduc în prim-plan patrimoniul muzical local

0
154

Conferința „Patrimoniul muzical al Muzeului Țării Crișurilor”

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în colaborare cu Visit Oradea și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Filarmonica de Stat Oradea, Universitatea din Oradea, Facultatea de Arte, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Hotel Continental, Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor” și Autogrand Oradea – Skoda, organizează conferința „Patrimoniul muzical al Muzeului Țării Crișurilor”.

O incursiune în lumea muzicală a Oradei

Evenimentul, susținut de dr. Cristian Culiciu, istoric și muzeograf la Muzeul Țării Crișurilor, va avea loc duminică, 30 iunie 2024, de la ora 20.00, în Parcul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr. 1/A). Conferința va cuprinde o incursiune în lumea muzicală orădeană a secolului XX, explorând ce ascultau orădenii și unde, cine a poposit în oraș pentru a-i încânta pe melomani și cum au apărut câteva dintre entitățile de cultură muzicală locale. În cadrul evenimentului vor fi prezentate obiecte din patrimoniul Muzeului Țării Crișurilor, precum documente, afișe, imagini, partituri, discuri și aparate muzicale, atât parte a expozițiilor de bază, cât și a colecțiilor.

Invitați speciali și momente artistice de excepție

La conferință vor participa și invitații speciali Irina Baianț, Ovidiu Lazăr și Andrei Tudor, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea și Orchestra Facultății de Arte, Universitatea din Oradea.

Irina Baianț este o soprană recunoscută pe marile scene ale operelor și filarmonicilor din Viena, Berlin, Paris, Bruxelles, Moscova și Istanbul. La doar 33 de ani, a colaborat cu instituții prestigioase precum Teatro alla Scala din Milano, Garnier Opera din Paris, Covent Garden din Londra, și a fost invitată la evenimente organizate de prințesa Stephanie de Monaco. Deține peste 30 de distincții naționale și internaționale.

Andrei Tudor, pianist și compozitor, a început studiul pianului la vârsta de patru ani. Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și deține titlul de Doctor în Arte Muzicale. A lucrat cu artiști de renume precum Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Ed Sheeran, și mulți alții. Discurile sale includ peste 20 de albume și compilații lansate, iar Andrei Tudor a primit peste 30 de premii și distincții internaționale și naționale.

Ovidiu Lazăr a fost înconjurat de muzică de la o vârstă fragedă și a început cursurile de canto la doar 8 ani. A participat la emisiuni de renume precum Vocea României și The Voice of Italy, acumulând o experiență valoroasă în lumea showbiz-ului. A obținut o diplomă în canto de la Centro Professione Musica din Milano și a câștigat numeroase premii și trofee la festivaluri de muzică.

Un eveniment de neratat

Conferința „Patrimoniul muzical al Muzeului Țării Crișurilor” promite să fie un eveniment de excepție, aducând în prim-plan reperele artistice ale secolului XX și oferind o experiență muzicală deosebită pentru toți participanții. Vă așteptăm cu drag să luați parte la acest eveniment unic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.