Există unii oameni care se încăpățânează să fie altfel decât o cer vremurile.
Care preferă să rămână altruiști când majoritatea e mercantilă, care insistă să le pese, când majoritatea este indiferentă, care stăruie în a spune adevărul verde-în-față când asta supără rău majoritatea și asta te pune intr-o situație degrabă aducătoare de ură nemărginită. Dar mai ales care preferă să pună mâna și să facă ceva, când majoritatea preferă să stea, să se uite și sa se căineze sau să chibițeze de pe margine.
Pentru că dacă vrem să fim sinceri, puțini sunt cei care se implică cu adevărat și mai mai ales reușesc să pună oameni și lucruri în mișcare. Iar Sebastian Lascu este unul dintre acei puțini.
Nu vă lăsați păcăliți de figura lui senină: e un tip foarte hotărât! O dovedesc toate acțiunile lui de până acum. Nu vă lăsați derutați de meseria lui de stomatolog: nu e un șoarece de cabinet! Nu fiți induși în eroare de tinerețea lui: e foarte experimentat! La nici 40 de ani a fost consilier municipal și județean.
Una peste alta, un tip care se implică în multe, că nu se bagă chiar în toate, deși ar fi bun un astfel de om în multe chestii de care depindem noi ca cetățeni.
Suntem mai buni decât alții și avem locuri mai frumoase decât mulți alții
Dar acum vorbim doar despre dorința lui de a introduce Bihorul într-un top de ”bine”, pentru că s-a săturat să audă doar de lucruri negative. Pentru că e convins că avem niște locuri mai frumoase decât alții și suntem mai buni decât mulți, pentru că e convins că turismul e șansa noastră la o viață mai prosperă și că pentru asta nu e nevoie de lucruri mari și costisitoare, și pentru că e convins că făcând lucruri în mod dezinteresat, fără a aștepta recompense, primești de fapt cea mai mare răsplată: mulțumirea de sine și respect. Pe al meu l-a câștigat!
Este unul dintre oamenii care au construit 4 din 5 trasee de Via Ferrata din județ, iar asta ne plasează undeva pe locul 2 în țară, atât ca număr de trasee cât și ca afluență de public. Și e convins că putem fi primii.
Ce un traseu Via Ferrata? Ce e latura comercială a alpinismului? De ce alpinismul nu e doar un sport extrem și poate fi practicat chiar de către copii? Poți afla din interviul următor: