Inamicul invizibil

Nu se vede ,nu se simte ,nu se aude si totusi secera cu nemiluinta de la varsta de 6 saptamani, este cea mai tanara fiinta umana rapita de neputiinta si iresponsabilitate.

E de neconceput ca totul e pustiu cand natura renaste fara sa simti zumzetul gazelor fara sa auzi ciripitul pasarilor si fara sa inspiri mireasma florilor de primavara.

In primul razboi mondial in anul 1917 ingerul mortii rapea peste 25ooo de suflete intr-ozi si repercursiunile economice per total au fost echivalente cu cele de acum adica din decembrie anul trecut pana in momentul de fata (Bloomberg a facut publica o estimare de pierdere la nivel mondial de minim 22 bilioane de dolari)

Luc Ferry filosoful francez contemporan ,contestatar de prima linie a lui Emanuel Frederic Macron pe paginile lui ,,Le Figaro” face o comparatie intre liberalismul fara margini din 1968 pe tot cuprinsul continentului care s-a manifestat prin proteste masive si cu repercursiuni care au zguduit Europa din temelii chiar cu o revolutie cehoslovaca innabusita in sange de fortele sovietice…Romania singura tara din blocul socialist care nu a participat cu trupe la acest pogrom bolsevist la acea vreme”.

Acel an 1968 a determinat o scadere economica fara precedent pana atunci dar cu prezenta oamenilor pe strazi cu incertitudinea zilei de maine dar cu viziune sigura ca nimic nu va mai fi la fel ca inainte. Societatea franceza atunci a iesit masiv de 30 de ori mai multi au fost prezenti atunci la proteste ca in toamna anului trecut in demonstratiile organizate de vestele verzi. Cat de multa libertate si nonconformism, lumea de pe strazi a remodelat viata si gandirea prin filosofia ,,fiecare zi e sarbatoare fara a avea un sarbatorit anume adica frau liber la relatia dintre oameni, la sexualitate si la conceptul despre viata.

Azi 95% din societate a pus in prim plan egoul si interesele lui a  persoanei care constituie fundamentul societatii in care TU esti o furnica, sa nu folosesc o comparatie mai acida. Tu te mobilizezi fara precedent ca sa scapi in primul rand si sa-ti salvezi FAMILIA.

Luc Ferry evidentiaza in paralela pe care o face intre 1968 an crucial pentru urmatoarele 3 decenii in destinul Europei si tot ceea ce se intampla azi ca se descopera un inamic diametral opus cu solutii inverse fata de revolutia sociala din 1968. Luc Ferry aminteste de verzii de mediu din politica care se bucura nespus pentru falimentul economic de scaderea productiei de tot felul si scaderea drastica a poluiarii pe glob dar cei mai mari castigatori sunt suveranistii nationalisti si antiglobalistii si oponentii societatii deschise.

Opinia lui Luc Ferry ,, Natiunea este locul si punctul unde trebuie sa fim solidari fara a omite sa facem un front comun international pentru minimalizarea pierderilor.China este raspunzatoare de situatia creata dar fara ajutoarele de aparatura si materiale medicale trimise de China am fi intr-o situatie mult mai dezastroasa” am incheiat citatul

Cum e posibil ca societatea europeana sa greseasca in lant de asa maniera incat se vor inregistra cele mai mari drame ale mai multor natiuni dupa cel de al doilea razboi mondial?

Liked it? Take a second to support chioricazambilica on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Publicat

în

de către

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× Ai vreo întrebare?
Exit mobile version