Florin Silviu Sabau

OTL circulă oribil! Chiar așa?

Acum să nu crezi că i-au murit lăudătorii OTL-ului și m-am trezit eu să ridic osanale. Dar n-am cum să nu remarc că, la conferința de presă de astăzi a Primăriei, OTL a fost ciuca bătăilor.

Nu-i bai că ne cresc costurile cu încălzirea în fiecare an, e bai cu OTL-ul

Unul dintre ziariști a opinat că OTL ”circulă oribil”, în contextul prezentării detaliilor legate de exproprierile din Nufărul pentru a face loc parcărilor de domiciliu.

Adică nu e bine să lărgești și să modernizezi Bulevardul Nufărului, pentru că asta implică desființarea locurilor de parcare de la stradă. Și atunci trebuie făcute altele în spatele blocurilor. Și oricum sunt prea multe mașini, că unele familii au 2-3 sau chiar patru autoturisme.

Și dacă nu putem limita dreptul de proprietate…asta e. Să fie cât de multe mașini, pentru că oricum OTL circulă ”oribil”.

Acum să recunoaștem că mai e mult de lucru aici, la OTL adică, dar să ștergi cu buretele toate eforturile de modernizare din ultimii ani nu mi se pare”rezon”!

Oameni puțini, salarii mici, parc circulant învechit

Adică la reursele și parcul circulant existent, la salariile vatmanilor și ale șoferilor…mi se pare că avem un transport în comun decent. Avem legături cam din toate cartierele spre toate direcțiile, sunt numeroase curse spre parcurile industriale, iar graficele de circulație sunt corelate, astfel încât dacă trebuie să ajungi undeva schimbând mai multe mijloace de transport să poți face asta într-un timp decent.

Poți spre exemplu să ajungi cu un tramvai și două atobuse din capătul liniei din Nufărul până în zona industrială în aproximativ 50 de minute. Nemții fac naveta zilnic cu mașină personală 1-2 ore! Deci nu e un capăt de lume.

Iarna nu-i căldură, vara nu-i răcoare

E drept că avem multe tramvaie și autobuse vechi, că iarna îți vine să cobori toți sfinții din cer pentru că nu e căldură iar scaunele sunt de plastic și îți îngheață toate cele, că vara nu e aer condiționat, că mai sunt șoferi sau vatmani indolenți, dar știm cu toții că nu există pădure fără uscături.

Dar să spui că ”OTL circulă oribil” e ori necunoaștere-ori rea intenție. Ai putea să ai impresia asta dacă circuli foarte rar cu OTL și nu cunoști graficele de circulație.

Mă poți crede, circul zilnic cu OTL și sunt mulțumit. Aștept înnoirea parcului auto, aștept o soluție pentru căldură și aer condiționat, aștept vatmani și șoferi mai relaxați – nu terminați fizic și psihic din cauza turelor interminabile și a programului de lucru neregulat – dar una peste alta avem un transport în comun mai civilizat și mai modern decât în multe alte orașe cu ștaif. Clienți civilizați nu prea avem.

Părerea mea!

Dacă nu ești de acord cu mine, nu e nici o problemă. Te invit să-ți spui punctul de vedere în comentarii sau pe messenger.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Publicat

în

de către

Comentarii

Un răspuns la „OTL circulă oribil! Chiar așa?”

  1. Avatar Istvan Tibor Toth
    Istvan Tibor Toth

    Pe mine ma deranjeaza un singur aspect ca fost locuitor al Oradiei Otl a avut cel mai lung traseu italian atunci cand tramvaiul 2 circula pe ruta Velence adica Velenta si Napoly adica inapoipe strada Liverpool ahh Lipovei.Si daca domnu” Bolojan ar avea ambitie atunci ar face din Crisul Repede o magistrala pentru ciclisti cu hidrobiciclete,sanatos eco si unic in lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× Ai vreo întrebare?
Exit mobile version