15.5 C
New York City
luni, aprilie 22, 2024

Buy now

spot_img

3 milioane de lei pentru meditațiile romilor-o mie dintre ei sunt din Bihor

Ministerul Educației va aloca aproape 3 milioane de lei, din fonduri europene și credite bugetare, pentru a achiziționa pachete de servicii educaționale care vizează măsuri de asigurare a oportunităților egale pentru 2.500 de copii aflați în risc de abandon școlar, în special prin programe de sprijin individualizat.

 

Astfel, cei 1.000 de elevi din Bihor, 1.000 din Iași și 500 de elevi din București vor beneficia de măsuri educaționale suport integrate, personalizate, adaptate specificului local, economic și socio-cultural al zonelor, care vor pune accent pe prevenirea abandonului școlar prin informare, consiliere și mentorat, precum și prin activități de educație, complementare activității didactice.

 

Proiectul are ca obiectiv reducerea părăsirii timpurii a școlii prin măsuri integrate de prevenire și de asigurare a oportunităților egale pentru elevii aparținând grupurilor vulnerabile, cu accent pe elevii aparținând minorității rome și elevii din mediul rural din comunitățile dezavantajate socio-economic.

 

Excursii, drumeții și ajutor la efectuarea temelor

 

Copiii romi din învățământul primar selectați pentru acest proiect vor beneficia de supraveghere si îndrumare în efectuarea temelor, precum și de recuperare pentru cei cu dificultăți cognitive.

 

În categoria activităților de susținere a romilor vor intra recuperarea pentru elevii cu tulburări emoționale, tulburări de limbaj prin activități remediale, consilierea, precum și dezvoltarea pentru elevii capabili de performanță. Totodată, elevii vor participa la activități de încurajare a lecturii independente, de autocunoaștere, dar și de intercunoaștere prin dezvoltarea emoțională si socială.

 

De asemenea, romii vor fi implicați în activități practic-aplicative pe diferite domenii, de la arte, tehnologii, științe până la sport, în proiecte tematice, propuse de către elevi sau părinți, cadre didactice, în activități fizice și mișcare, beneficiind, totodată, și de drumeții, excursii și vizionări de spectacole.

 

Pentru elevii romi din învățământul gimnazial proiectul prevede activități de suport pentru efectuarea temelor și activități remediale, asistență psihopedagogică pentru recuperarea decalajelor în învațare, consiliere psihologică, consiliere în carieră, activități pentru accelerarea învățării și pentru performanță, precum și activități de prevenire a comportamentelor riscante cauzate de consumul de alcool, tutun și droguri.

 

Romii din ciclul gimnazial vor fi implicați și în activități de pregatire pentru viață și activități care vizează dezvoltarea atitudinii active, integrarea și implicarea socială, cum ar fi coduri de conduită, cetățenie activă și atitudine responsabilă față de mediul înconjurător.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?