23.4 C
New York City
joi, mai 2, 2024

Buy now

spot_img

Cele mai utile aplicații de mobil pentru călătorii

Dacă vrei să ai o călătorie reușită, de cele mai multe ori ai nevoie și de un plan. Este, într-adevăr, genial ca uneori să te urci în avion fără să știi nimic din ceea ce urmează să faci. Dar, realistic vorbind, majoritatea călătoriilor trebuie planificate în cel mai mic detaliu. Din fericire, cu aplicațiile de mobil care au apărut în ultima vreme totul devine mai ușor! 🙂

N-o să vorbim despre cele evidente, precum aplicațiile companiilor aeriene cu care zbori, care îți permit să faci check-in-ul mai ușor (spre exemplu, la Easy Jet trebuie doar să faci o poză pașaportului și toate datele personale de check-in sunt adăugate automat) sau ale companiilor de rezervări de cazare (Booking.com, Airbnb.com etc.). Eu recunosc că nu le am tot timpul în telefon, ci le descarc și șterg periodic pentru a putea să îmi adaug documentele de călătorie în portofelul electronic. Este minunat să mergi la aeroport fără tot felul de foi mototolite pe care eu, evident, obișnuiam să le și pierd uneori! Trebuie doar să te asiguri că nu ai telefonul descărcat și, în cazul în care nu ți-ai adăugat documentele în wallet, o conexiune la internet.

Iată recomandările din #valiză în ceea ce privește aplicațiile de mobil care îți pot fi folositoare în călătorii. Toate sunt gratuite dacă folosești doar opțiunile de bază și pot fi descărcate atât pe iPhone, cât și pe Android:

Duolingo și Google Translate

Să zicem că te-ai cam săturat să gesticulezi atunci când nu cunoști limba țării în care călătorești. Mai ales când este una imposibil de învățat, precum japoneza, spre exemplu. Ei bine, ai două variante: fie te pui pe învățat cu Duolingo, care te ajută să memorezi cuvinte și expresii prin jocuri, într-un mod foarte interactiv și captivant, fie te limitezi la a traduce ceea ce vrei să-i spui cuiva prin Google Translate.

Ceea ce îmi place cel mai mult la Google Translate este că, dacă ai conexiune la internet, poți face poză unui meniu sau unui panou cu indicații și vei primi traducerea. Life saver!

Vezi restul aici:

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?