AL CINCISPREZECELEA AN DE PATRULE MIXTE ESTIVALE ROMÂNO – UNGARE

0
101

Într-o inițiativă menită să asigure un climat de liniște și siguranță publică în sezonul estival, polițiștii români și ungari colaborează în cadrul celei de-a cincisprezecea ediții a Patrulelor Mixte Estivale. Aceste patrule mixte, formate din polițiști rutieri și de ordine publică bihoreni, împreună cu colegii lor ungari, vor acționa în zonele turistice ale Euroregiunii Bihor – Hajdú-Bihar.

Între Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și Căpitănia de Poliție a Județului Hajdú-Bihar din Ungaria există o colaborare exemplară, iar patrulele mixte reprezintă un exemplu de bună cooperare transfrontalieră. În perioada 24 iulie – 21 august a.c., aceste echipe mixte vor fi prezente atât în zonele turistice montane ale județului Bihor, în special în Parcul Natural Apuseni, zona carstică Padiș și Valea Boga, cât și în stațiunea Hajdúszoboszló și la evenimentele de interes turistic din Debrecen, județul Hajdu-Bihar, Ungaria.

Protocolul de colaborare în vederea realizării misiunilor de patrulare comune a fost semnat în urmă cu 6 ani de inspectorii șefi ai celor două instituții, chestor de poliție Haniș Alin Antoniu și general de poliție dr. Gyurosovics József, la Punctul de Trecere al Frontierei Borș-Artand. Această inițiativă a adus rezultate deosebite în anii anteriori și a condus la o acțiune comună și mai puternică în acest al cincisprezecelea an de patrule mixte estivale româno-ungare.

Scopul principal al acestor patrule mixte este prevenirea victimizării turiștilor români și ungari, precum și prevenirea și combaterea evenimentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor și turiștilor prezenți în zonele montane sau în locurile de agrement. Polițiștii din cele două județe vor coopera astfel pentru a asigura un mediu sigur și plăcut pentru turiștii care vizitează aceste zone.

De-a lungul acțiunii, polițiștii bihoreni vor integra partenerii ungari în activitatea zilnică, prezentându-le modul de lucru al Poliției Române și oferindu-le lămuriri suplimentare profesionale, utilizând limba maghiară, cunoscută de polițiștii bihoreni selectați.

La data de 24 iulie a.c., la ora 10:00 (ora României), a avut loc schimbul polițiștilor parte a patrulelor mixte, marcând astfel debutul acestei acțiuni comune, menite să aducă o atmosferă sigură și relaxantă pentru turiștii din Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.