12 C
Oradea
marți, octombrie 3, 2023
AcasăMăgărușul colericCriza corpului și a sufletului în funcție de semnele zodicale pe care...

Criza corpului și a sufletului în funcție de semnele zodicale pe care le porți

Cele 4 elemente: pământ, apă, aer și foc, și cele 12 zodii sunt prezente în fiecare din noi încă de la naștere și ne definesc pe tot parcursul vieții.

 

Iată câteva caracteristici:

 

Apa

dătătoare de echidistanță, rigiditate, fidelitate, pesimism cu caracteristica melancoliei

 

Pământul

E întruchiparea sangvinității, fără probleme, comunicativ, om dependent de societate, foarte gingaș la suflet.

 

Focul

 

întruchipand o persoană colerică; agresiv,dinamic,curajos,lider în adevăratul sens al cuvântulu.

 

Aerul

 

cu un flegmatism constant; pasiv dar serios, circumstant dar și echilibrat.

 

Suflet sănătos în corp sănătos

O axiomă veche de 2000 de ani, valabilă în lumea antică. Hipocrate descrie importanța păstrării echilibrului acestor 4 elemente în teoria secreției corpului uman.

De aici se nasc cele patru tipuri de oameni: melancolic,sanguinic,coleric și flegmatic. Atunci când suntem sănătoși ne menținem într-un echilibru perfect. 

Orice problemă de sănătate sau criză sufletească este direct proporțională cu ruperea echilibrului, iar asta se răsfrânge asupra activității noastre de zi cu zi și a comportamentului implicit.

Prezentarea acestor anomalii încă de acum doua milenii au făcut-o Paracelsiu și Ptolemeu în perioada respectivă. Astrologia era foarte importantă iar astrologii erau cei mai școliți în acea vreme, fiind considerați matematicieni.

 

Caracteristicile persoanei în funcție de prezența celor 4 elemente

Focul reprezintă consumul sporit de energie adica – cei dominți de foc sunt dinamici. Dacă focul e mai puțin prezent, atunci persoana e mai lentă.

Dacă pământul e mai prezent în tine, atunci ești mai chibzuit, mai calculat. Un pământ mai puțin prezent înseamnă și o rupere de realitate,  o irațtionalitate în viața fugară actuală.

Hiper prezența apei duce la o labilitate sufletească, lipsă de atasament. la lipsa empatiei și a încrederii în sine.

Aer mult în organism  înseamnă că voi fi hiperactiv sau chiar băgător de seamă, iar aer redus în organism duce la sedentarism, un aspect foarte nociv.

Așadar, amalgamul e alcătuit din proporții ale acestor elemente derivate cu zodiile cunoscute, 4 la puterea a 12-a.

Dacă am reușit cu adevărat să vă încâlcesc, se întâmplă asta exact pentru a va ilustra cât de complicat e fiecare din noi, cât de greu e să descifrez codul secret de funcționare al fiecăruia dintre noi.

 

Corespondența și influența semnelor zodiacale in funcție de părțile organismului

 
Cele 12 zodii sunt prezente în corpul fiecăruia. Pentru exemplificare:
 
capul e ,,Berbec”
partea dintre gleznă și degete – ”Pestii”
 
Berbecul evidențiază capul și conștiința de sine: eu sunt cineva în persoană. Capul e o parte importantă a organismului. Primul semn de problemă e atunci când  ,”mă doare capul”, e un semn elocvent. O durere de cap poate însemna probleme de integrare a persoanei în societate și nesiguranță: o întrebare continuă despre ce voi face pe viitor. Capul îți adăpostește toate simțurile: văzul ,auzul, mirosul, gustul, coordonarea.  Așadar, capul îți va determina activitatea ta în lume, dacă ”vom mușca” din viață sau ne lăsăm ”colții rupți” de viață.
 
Gâtul e Taurul din noi, care vrea să-și ocupe felia de pământ, și fiecare zodie adăugată la persoana noastră va da mai mult sau ne va schimba mult mai tare.
 
Un taur nou născut deja își apără ”pământul”, pajistea, islazul și siguranța sunt primordiale. Dacă echilibrul se rupe, încep să apară probleme în regiunea gâtului: amigdalită, glanda tiroidă. 80% din problemele de acest gen se manifestă la femei. Cavitatea bucală tot de Taur ține: pot să vorbesc, să mestec alimentele și chiar să beau. Pot să-mi spun părerea sau îmi înghit necazul, de aici apare în popor expresia sunt sătul până-n gât, și imediat apar problemele medicale si psihice.
 
De Gemeni aparține partea umerilor și tot ceea ce înseamnă susținerea osaturii și clavicula, toată respirația. Noi toți respirăm același aer cu animalele( biosfera), îmi găsesc oxigenarea corpului sau simt că mă sufoc în mediul în care sunt. Mai mult, respirația e parte primordială a comunicării, a vorbitului, mă pot face înțeles de semenii mei iar povara pe care o port o suportă umerii mei. Orice lipsă de echilibru va facilita apariția unei probleme în zonele respective.
 
Racul influențează stomacul, are importanță în digestie și chiar în momentul inghițirii alimentului. Dacă la Taur trebuie să decid între mănânc sau nu mănânc,  la rac e mai greu: o digeri sau nu( dacă o digeră e bine, dacă nu, are ,,cancer la stomac”), de unde există în popor expresia ”cineva mi-a călcat sufletul și nu am mai digerat acest aspect”.
 
Racul e animalul din mediul umed și familia, relatia mea cu părinții, cu consoarta, copii. Racul merge în spate, o continuă măcinare interioară: unde m-am blocat și de ce? Nu am făcut pasul înainte atunci când am avut posibilitatea.
 
Leul: inima și iubirea, atașamentul ce pot să accept, sau ce iubire am pierdut ( de unde expresia populară ,,i s-a rupt inima”) și legătura cu ochiul, ce ai văzut și ți s-a pus la inimă, cât de tare îmi accept persoana, sunt atent la mine sau nu pot să accept că nu sunt iubit( în popor se spune ,,I-a crăpat inima de durere”).
 
Fecioara: ombilicul, legătura cu mama și cu Pământul. Intestinul subțire ține și el de Fecioară. Selectează, distribuie și chiar sortează. Nativul e o persoană foarte critică. Zodia determină cât de tare mă fac înțeles de cei care mă înconjoară.
 
Balanta: influențează partea lombară, rinichii, chiar și șoldul, relația cu soțul, concubinul, amantul, cât de tare îl accept. Tu ești single? Asta e problema, n-ai cu cine să-ți împarți bucuria și amarul –  asta se numește în psihologie înnecarea lipsei sufletești. Regiunea șoldului, rinichii sunt răspunzători de decantare, filtrare. În traducere: sunt în stare să fac diferență sau nu, sunt persoana care își alege persoanele de pe aceeași undă sau nu.
 
Scorpionul e prezent în organele genitale, cu două aspecte: elimină toxinele și reproducția la bărbati, pe când la femei e și mai complicată situația prin prezența orificiului vaginal. Ce înseamnă pentru mine ca persoană sexualitatea(o plăcere, o necesitate biologică sau echilibrul sufletesc și armonie după o noapte frenetică cu partenerul sau partenera). Un alt aspect important este relația dintre sexualitate și urmaș, povara unui prunc care va genera probleme ale vezicii și implicit o problemă a omului modern la toxinele fluide. Cât despre ”partea solidă” românul e explicit (,,a facut cacao”pe el).
 
Săgetatorul: are o relație directă cu oasele bazinului și susținerea corpului precum și cu credința(cred că pot să pun în mișcare acest organism). Oasele femurului, pilonii care țin corpul perpendicular pe Pământ, încrederea că voi merge în direcția dorită. Sagetatorul are în custodie nervul de ședere(nervus sciaticus); persoanele sedentare vor avea probleme medicale de acest gen.
 
Capricornul: influențează genunchii, situația financiară sau realizare financiara pe termen lung. Problemele cu genunchii sunt reliefate și de expresia populară ”i s-a rupt meniscul”(dar nu la fotbal sau la schi).
 
Vărsătorul: afectează glezna, peroneul, tendonul Achilian. Determină cât de tare îmi susțin punctul de vedere pe durată lungă sau scurtă.
 
Pesti: are corespondent la partea frontală și laba piciorului. Ai tendința să schimbi pe alții ca să fii rege, în anturaj simți nevoia să fii consecvent, chiar dacă se întâmplă ceva neașteptat.
 
Încercați să stați și să vă gândiți puțin, ca să găsiți  fiecare calea dreaptă, credibilă și utilă pentru voi toți.
 
 
 
 
 

Liked it? Take a second to support chioricazambilica on Patreon!
Become a patron at Patreon!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?
%d blogeri au apreciat: