23.8 C
New York City
joi, iunie 13, 2024

Buy now

spot_img

Mă bucur că trăiesc în Oradea

”Iubiți și câinii vagabonzi, sunt mai cinstiți și uneori mai lorzi”

Așa sună refrenul unei melodii pe care, copi fiind o fredonam. Din păcate, nostalgia acelor ani nu are nimic de a face cu realitatea de după Revoluție.

Știrea zilei este că o femeie de 44 de ani a fost ucisă de o haită de câini în timp ce alerga pe malul Lacului Morii din București.

Las la o parte inconștiența femeii care abia își revenise după operațiile suferite în urmă cu an ca urmare tot a unui atac al cîinilor vagabonzi exact în același loc si care continua să se bage în gura lupului ca să zic așa.


Remarc doar că în 17 ani în România nu s-a schimbat nimic. În 2006 un om de afaceri japonez era sfârtecat de câini în Capitală. Câțiva ani mai târziu, în 2013 un copil de patru ani era omorât de câini in Parcul Tei, iar exact acum un an un copil de 6 ani a fost ucis de câinii familiei. Nici un vinovat și nici o schimbare.


Ba, mea culpa! S-a înființat Poliția animalelor, care abia se dezmeticește și mai agață câte un descreierat care își omoară calul în bătaie după ce l-a înfometat.


Acuma, de ce mă leg de subiectul ăsta? Pentru că în urmă cu vreo 10 sau mai puțin, mi-era pus și simplu groază să circul pe stradă după lăsarea intunericului, și asta aproape de casă, printre blocuri din cauza câinilor fără adăpost. Ba chiar și în zilele noastre, dacă mergi cu bicicleta pe pista amenajată înspre Borș, e pericol mare din cauza câinilor de pază de la firmele din zonă, care deși ar trebui să fie în interiorul curților, sar la mașini și la biciciști.


Și mi-amintesc cât tam-tam au făcut ”iubitoriide animale” când s-a adoptat noul regulament al celor de la ecarisaj. Ce bine că primarul a ținut-o pe a lui! Pentru că până la urmă, viața omului e mai importantă decât a animalului aflat ”în grija” nimănui.


A! Că lucrurile nu sunt perfecte, că sunt animale infometate și chinuite în adăpost, că mai sunt teribiliști caremai cresc câini de luptă, nu contest și e la mintea cocosului ca nu pot fi de acord cu asta. Dar, iată ce diferentă între Oradea și Capitală. Și aici ne dau o notă mare, pentru că incontestabil sutem altă țară din acest punct de vedere.

Morala: nu tot ce ți se impune cu forța e neaparat rău, și nu poți inventa tu întotdeauna apa caldă!

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?