3 C
Oradea
joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitateAntrenamente în condiții stricte

Antrenamente în condiții stricte

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 462 din 30 mai 2020 a fost publicat Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului/Ministerul Sănătății nr. 601/971  pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate în vederea reluării competițiilor sportive organizate în aer liber sau în bazine acoperite ori aflate în aer liber, precum şi a activităților de pregătire sportivă în spatii închise, în bazine acoperite sau aflate în aer liber de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați. Ordinul cuprinde trei anexe cu măsuri specifice care trebuie aplicate în vederea reluării competițiilor sportive desfășurate în aer liber (Anexa 1), activității de natație desfășurate în bazine acoperite și în aer liber (Anexa 2), activităților de pregătire fizică organizate în spatii închise (Anexa 3).

Reluarea competiției în cazul sporturilor individuale practicate în aer liber nu se poate face înainte ca sportivii să treacă prin perioada de antrenament necesară pentru acomodarea lor la regimul de efort şi pentru prevenirea accidentărilor grave în timpul competiției. 

Sportivii vor fi instruiți să își spele mâinile înainte şi după terminarea antrenamentului.

În cazul în care sala este prevăzută cu aparate sportive, se va evita utilizarea acestora în regim de circuit şi se va încuraja utilizarea unui singur tip de aparat în cadrul aceleiași sesiuni de antrenament.

Cu excepția perioadei de desfășurare a activităților fizice intense, purtarea măștii este obligatorie pe toată durata prezentei în sală.

Ordin-MTS_MS-nr.-601_971-din-2020-1

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?