Autoritățile finalizează controalele în centrele rezidențiale din Bihor, impunând măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de îngrijire

0
68

În urma unor verificări riguroase, echipele mixte ale instituțiilor abilitate din Bihor au finalizat un amplu proces de control în centrele rezidențiale pentru vârstnici, copii și persoane cu dizabilități. Rezultatele acestor verificări au scos la iveală anumite nereguli care necesită îmbunătățiri și ajustări în ceea ce privește condițiile de îngrijire și siguranță. În urma acestor acțiuni, autoritățile au dispus un număr semnificativ de măsuri pentru a asigura respectarea drepturilor beneficiarilor și a standardelor de calitate în astfel de centre. În continuare, vă prezentăm detaliile acestor verificări și acțiunile întreprinse pentru a asigura că persoanele aflate în centrele rezidențiale din Bihor beneficiază de condiții corespunzătoare.

Un control amănunțit în centrele rezidențiale:

Instituția Prefectului – Județul Bihor a coordonat o amplă campanie de verificare a centrelor rezidențiale pentru vârstnici, copii și persoane cu dizabilități, începând din data de 10 iulie. Echipele mixte, alcătuite din 63 de reprezentanți ai 7 instituții cheie, au vizitat în total 106 centre rezidențiale. Acestea găzduiesc aproximativ 1.870 de persoane, iar verificările s-au concentrat pe aspecte precum drepturile angajaților, depozitarea corectă a alimentelor și medicamentelor, siguranța instalațiilor electrice și a sistemelor de detectare și semnalizare.

Rezultate și măsuri impuse:

În urma controalelor în teren, au fost constatate anumite nereguli care necesită intervenții și îmbunătățiri. În total, au fost dispuse 726 de măsuri corective, dintre care 230 au fost emise de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, 291 de măsuri de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență și 122 de măsuri de către Oficiul pentru Protecția Consumatorilor. Printre principalele probleme identificate s-au numărat nerespectarea drepturilor angajaților, depozitarea necorespunzătoare a alimentelor și medicamentelor expirate, precum și deficiențe în instalațiile electrice și de siguranță.

Cu scopul de a impune respectarea standardelor și regulamentelor în astfel de centre, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 1.048.700 lei. În ciuda acestor constatări, nu s-au retras autorizații ale centrelor rezidențiale și nu s-au dispus măsuri de relocare a beneficiarilor. Totodată, nu s-au întocmit dosare penale.

Declarăția prefectului Dumitru Țiplea:

Prefectul Dumitru Țiplea a subliniat importanța acestor controale și a măsurilor corective impuse, menționând că acest demers are ca scop asigurarea unei îngrijiri de calitate și siguranța beneficiarilor. Chiar dacă situația generală a centrelor rezidențiale din Bihor nu a ridicat probleme majore, numărul mare de amenzi aplicate evidențiază necesitatea unor îmbunătățiri și a respectării riguroase a standardelor de calitate.

Controlul efectuat de autoritățile din Bihor în centrele rezidențiale pentru vârstnici, copii și persoane cu dizabilități demonstrează angajamentul instituțiilor în asigurarea condițiilor optime de îngrijire și respectarea drepturilor beneficiarilor. Acest proces de verificare a oferit o imagine de ansamblu asupra situației, permițând luarea măsurilor necesare pentru a asigura că toți cei aflați în astfel de centre beneficiază de condiții corespunzătoare și siguranță sporită. Autoritățile din Bihor continuă să monitorizeze și să sprijine instituțiile implicate în îmbunătățirea calității îngrijirii și a condițiilor de trai ale beneficiarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.