27.8 C
Oradea
luni, septembrie 25, 2023
AcasăMăgărușul colericVacanta mare-concediu virtual

Vacanta mare-concediu virtual

Vacanta perioada cea mai asteptata de noi de copii nostri si de sistemul care presteaza servicii de acest gen.Agentii de turism,companii aeriene, lanturi hoteliere, platforme de vanzare online. Ce urmeaza? Nimeni nu e in masura sa dea un verdict sau sa estimeze cand va reporni viata normala cand o sa avem posibilitatea sa iesim la iarba verde la gratar sau la o partida de mititei. Estimarile pozitive afirma ca la inceputul lui iulie aceasta perioada va fi doar un cosmar pentru toti europenii. Sunt foarte multe voci care vorbesc de intinderea acestei perioade pana la un an de zile

La tara

Candva o mare parte a vacantei am petrecut-o la bunici,,la tara”unde eram feriti si de bau bau daramite de alte betesiguri si dupa o vacanta in septembrie veneam bronzati, tapeni, cu o conditie fizica de invidiat pentru copii de azi. Asadar reteta exista intrebarea e cum o sa ne covingem odraslele sa stea undeva intr-un catun montan fara semnal, wi-fi deci fara viata virtuala absorbita de generatiile de la millenium incoace. Cele mai slabe estimari in industria turismului afirma ca acest segment va fi mai aproape de zero si in momentul de fata jumatate de milion de angajati din sistemul hotelier sunt deja in somaj temporar intrebarea e cat o sa dureze aceasta perioada de urgenta.Cat de norocosi sunt aceia care nu au intors spatele la origini si au o parcela sau o casa la tara cu o palma de pamant.

La,,Mare inghesuiala”

Fara litoral,fara Costa del Sol, fara Belek, Varna, poate si Mamaia beach o sa fie mission impossible pentru noi cei care beneficiem de un litoral fantastic cu preturi egale ca in localitatile amintite dar cu un serviciu mult sub pretul de acces. Important sa nu ne pierdem simtul umorului la mare inghesuiala NU la insulele pietonale NU sub nici o forma. trebuie respectate indicatiile virologilor si medicilor, sa ramanem cat mai mult acasa sa nu ne vizitam persoanele dragi din precautie si nu din cauza isteriei care s-a provocat.Fiecare dintre noi e raspunzator pentru ceea ce va urma in viitorul apropiat. Viata umana nu poate fi convertita in bani,viata umana e fundamentul societatii noastre fragile. E nevoie de multa rabdare, e nevoie de unitate din sanul poporului si nicidecum de cautarea unor tapi ispasitori. E cert ca Romania nu putea fi inchisa ermetic nu putea fi trasa o cupola deasupra tarii dar cu respectarea regulilor impuse putem minimaliza socul economic ce va urma nu numai pentru Romania. Nu ma hazardez cand afirm ca 90% din cei care s-au intors acum acasa de peste hotare probabil nu o sa mai aiba loc de munca dupa virus. In acest caz vorbim de 140 mii de persoane cel putin si acest aspect e doar varful icebergului social.

Aspecte pozitive

Acest calvar social va aduce multe lucruri pozitive tuturor. Aprecierea celui de langa tine, reevaluarea conceptului de familie,fara relatii extraconjugale mai putine divorturi, economii datorita consumului redus de servicii indeosebi cele amintite, redefinirea bugetului familiar pe anul in curs. Practic va fi un restart pentru toata natia si acest restart nu poate fi eficient cu o politica bazata pe somaj, prin parazitarea sistemului social si asa destul de incarcat. Orice suma economisita odata se evapora daca nu pui in borseta nu ai de unde lua daca societatea va astepta doar ajutoare, subventii, somaj tehnic atunci suntem predestinati unui colaps economic. De 30 de ani am tinut afacerile, vanzarile de imobiliare in brate dar nimeni nu a vorbit despre vanzarea imobilelor, terenului arabil si a port drapelurilor din industria energetica, tinand cont de toate aspecte vom avea radiografia exacta a vulnerabilitatii economiei si raspunsul exact la intrebarea pe cati din cei intorsi recent in tara vor fi integrati de economia romana la acelasi standard salarial de 1000 de dolari in constructie. Sa luam in calcul pentru o viata decenta salariulminim ar trebui sa fie contravaloarea a 1000 litri benzina!

Liked it? Take a second to support chioricazambilica on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Articolul precedent
Articolul următor
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?
%d blogeri au apreciat: