22.2 C
New York City
miercuri, mai 22, 2024

Buy now

spot_img

”Ori ești precaut, ori ești…”, Florine!

Întreb și eu ca prostul: cu ce e mai proastă decizia de acum a PNL, decât cea de atunci când au fuzionat prin absorbție cu PDL? Hâmmm?!

Adică de ce e mai rău să arunci o parte din responsabilitatea dezastrului guvernărilor din ultimii 2 ani în cârca PDS-ului? Pentru că oricum asta au făcut liberalii de câte ori s-au ospătat din ciolanul puterii împreună cu stânga.

Adică de ce e mai rău să te agați ca înecatul de pai, decât atunci când ai băgat portocaliii în mașina de spălat și colorat, pentru că altfel nu mai prindeau pragul electoral? Când ai renunțat la un lider cu carismă și discurs politic, pentru a-l promova pe Mutulică de Sibiu, expert în meditații și imobiliare?

Adică, de ce e mai rău Ci-Ciolacu? Vezi biografia

CICCIOLINA

Potrivit ebihoreanul.ro, cei trei reprezentanţi ai PNL Bihor în Biroul Politic Naţional – Ilie Bolojan, Florin Birta şi Florica Cherecheş – s-au împotrivit prin vot negocierilor pentru o guvernare cu PSD şi s-au pronunţat pentru refacerea vechii coaliţii cu USR. Bolojan a afirmat că după ce liberalii au combătut PSD în toate campaniile, „este o chestiune de consecvenţă, de decenţă şi de normalitate” această poziţie, iar Birta a cerut vot nominal, „să se ştie mai târziu cine e responsabil” pentru combinaţia cu PSD.

Mă surprinde foarte tare poziția și strategia politică a primarului Florin Birta, care la nici o lună de la înscăunarea în ”politica mare” mușcă din mâna care l-a cooptat în structura centrală a partidului. Adică, acum o lună susții fără crâcnire noua conducere, echipa câștigătoare big-time, iar acum ceri vot nominal ca „să se ştie mai târziu cine e responsabil” pentru combinaţia cu PSD? Dar la Congres, atunci când ți-ai asumat ”din culpă” actualul dezastru, de ce n-ai cerut vot nominal? Ca „să se ştie mai târziu cine e responsabil! Când ai fost ”deștept”, atunci sau acum? Ca să citez un clasic în viață, în politică ”ori ești precaut, ori ești…”, inconsecvent, Florine!

Singurul consecvent este Ilie Bolojan, dar nu cred că e din cauza ”inteligenței politice”, cât mai degrabă a caracterului: știm cu toții că Ilie e cam ”Berbec” – și nu la zodie, ci la temperament! Pe de altă parte, dacă așa cum suntem obișnuiți parteneriatele la nivel central dintre partide ”operează” musai și la nivel local, apoi parcă îl înțeleg și pe Ilie: n-ai cum să te încuscrești (iar) cu Mang, n-au cum! Altă clasă, altă valoare, altă personalitate politică. Altă mâncare de pește!

Poate dacă s-ar schimba și la nivel local ”echipa PSD-itoare”, apoi alta ar fi și situația și atmosfera. Până atunci:

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?