Bonus de Februarie

0
156

Azi e ziua rara.Ziua fericitilor care pot jongla cu longevitatea in viata .Ziua declaratiei sau a refuzului a inca unui an din viata.Ziua pregatirii intense a ,,Martisorului”acest simbol romanesc de care au parte persoanele de gen feminin din Romania.

An bisect

Foarte multi oameni cunoscuti s-au nascut in aceasta zi.Rossini Gioachino compozitor de muzica italian,Hermann Hollerth inginer american si statistician de numele lui se leaga condica automatizata,Iorgos Seferis premiat cu Nobel in literatura de origine greaca,actrita franceza Michelle Morgan,Bartolomeu I Patriarhul Constantinopolului sau Antonio Sabato Jr. actor american de origine italiana.

Olimpiada

 Anul cu o zi in plus inseamna anul in care se organizeaza Olimpiada moderna la initiativa lui Pierre de Fredy baron de Coubertin sub egida ,,citius,altius,fortius” si care a evidentiat ca Franta a avut de suferit in razboiul cu Prusia datorita pregatirii fizice precare de care dadeau dovada soldatii francezi.Pentru noi acest popor latin inradacinat in valtoarea slava a insemnat multa glorie,multe izbanzi moderne,a insemnat un reful politic insemnat in 1984 cand Romania ca singura tara din Tratatul de la Varsovia a participat la Olimpiada de la Los Angeles in SUA.Cu agest gest chibzuit diplomatia romaneasca a dat dovada de curaj mult de opozitie fata de URSS si si-a castigat oarecum reputatia in lume prin taria de a avea o decizie proprie.Nu pot trece pe langa acele momente memorabile pe care le-am vazut la televizor alb negru,,Miraj”cu doua butoane si cu un canal rotativ si care iti dadea posibilitate la 2 programe in Oradea. Comaneci,Cusmir,Melinte,Puica,Szabo,Vlad,Patzaichin eroii nostri ,nemuritorii neamului nostru mandru,dar multi dintre ei lasati in izbelistea vietii de dupa glorie.

 

Martisorul

29 Februarie este preziua ,,Martisorului”simbolul primaverii la romani o mica atentie mai mult gest al barbatilor,baietilor,feciorilor fata de la femme fatale cea mai tare operatie a fost cred in 84″ cand netinind seama de calendar sau din zapaceala ,,Martisorului” in loc de ! Martie le-am dat plicul cu snur pe 29 Februarie colegelor de clasa si realizand ca m-am facut de ras oarecum ziua urmatoare le-am mai dat odata.Aceasta a fost operatia ,,bugsy” de ! Martie la Generala 8.Nu pot sa trec cu vedere faptul ca peste ani cand m-am ratacit prin Europa nu am inteles de ce?numai la noi este acest obicei si altundeva nu……atunci mi-am dat seama ca numai ,,romanul”iubeste cu adevarat.

 

Bonus

La irlandezi de 29 Februarie femeile au dreptul odata …sa ceara in casatorie masculul ales si acesta din urma nu poate refuza…..daca totusi refuza atunci atunci barbatul trebuie sa cumpere o blana ,o bundita celei pe care a refuzat-o.Aviz amatoarelor filmul Leap year

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.