22.2 C
New York City
miercuri, mai 22, 2024

Buy now

spot_img

Când are loc, anul acesta, sărbătoarea Halloween 2019

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

În unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie.

Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Când sărbătorim Halloween-ul

Halloween-ul (sau Hallowe’en) se celebrează în noaptea de 31 octombrie. Se organizează petreceri mascate, majoritatea măștilor trebuind să aibă un aspect lugubru. Astfel, la o petrecere de acest fel întâlnești vrăjitori și vrăjitoare, stafii, zombi, vampiri, vârcolaci, zgripțuroaice și alte personaje înfricoșătoare. Sunt folosite felinare confecționate din dovleci scobiți în interior, cu ochi, gură și nas.

Anul acesta, sărbătoarea cade într-o zi de joi.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?