15.8 C
New York City
duminică, mai 19, 2024

Buy now

spot_img

Regal de fotografie organizat de Oradea în toată țara

Asociația Internațională ”Euro Foto Art” din Oradea organizează în parteneriat cu China Photo Network Online din Zhuhai (China) și Organizațiile Partenere ale Asociației din România, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe a României și Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, Festivalul Fotografiei Chineze în România.

Ediția a VII-a a Festivalului este dedicată Aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-chineze, respectiv Zilei Naționale a Chinei cuprinde 15 expoziții alcătuite din creațiile artiștilor fotografi din China, expoziții vernisate în orașele: Baia Mare, Brașov, Carei, Cluj Napoca, Galați, Gura Humorului, Miercurea Ciuc, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Sighetu Marmației, Slatina și Marghita, din care o expoziție a doi artiști fotografi din România, intitulată ”Impresii din China”.

În acest context în Oradea vor fi vernisate două expoziții alcătuite din lucrările artiștilor fotografi din China. Prima expoziție alcătuită din cele 100 de lucrările ale membrilor China Photo Network Online din Zhuhai va fi instalată pe simezele Galeriei ”Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea – România. Cu această ocazie vor fi expuse lucările artiștilor fotografi MA Kang, CHEN Weilu, WU Yi și ZHU Qing.

Vernisajul expoziției avea loc luni 07 octombrie 2019, la ora 18:00 la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” Ștefan Tóth AFIAP și consilierul Sorin Tabacu. În cadrul vernisajului va participa și va lua cuvântul artistul fotograf Weilu Chen, care va fi insoțit de artiști fotografi din China Dan Chen, Ruisheng Zhu, Hui Zhang, Yanming Zhu. La eveniment au fost invitați să participe și demnitarii locali și județeni din Bihor. Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Expoziția artiștilor fotografi chinezi organziat în parteneriat cu Biblioteca județeană ”Gheorghe Șincai” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 08 noimbrie 2019.

O altă expoziție din China va fi instalată pe simezele sălilor de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” ale Muzeului orașului Oradea – Complex Cultural. Expoziția artistului fotograf Ming YI intitulată ”Imparte și moștenește” va fi vernisată marți, 08 octombrie 2019, la ora 11:00 în prezența artiștilor fotografi din România și China, la care deasemenea organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe. Expoziția organizată în parteneriat cu Muzeului orașului Oradea – Complex Cultural va rămâne la dispoziția publicului până la data de 07 noiembrie 2019.

În cadrul ambelor vernisaje momente muzicale vor fi oferite de artiștii formației ”Duo Varadiensis” din Oradea, Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă) după aranjamente pentru violă solo a artistului Thurzó Sándor József, care vor interpreta mai multe piese din repertoriul muzicii clasice chinezești.

Delegația de artiști fotografi din China au vizitat și fotografiat mai multe obiective turistice din municipiul Oradea și județul Bihor: Muzeul orașului Oradea – Complex Cultural, Mănăstirea Sfântei Cruci, Biserica cu Lună, Catedrala Greco-Catolică ”Sfântu Nicolae” , Bazilica Romano – Catolică, Sinagogile: ”Sion”, Ortodoxă, Aachvas Rein – Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea”. De asemenea ei au efectuat mai multe deplări de creație în stațiunea balneară Băile Felix, Peștera ”Urșilor” din Chișcău, respectiv vor fotografia marți Valea Ierului.

 

Organizarea ediției a VII-a Festivalului Fotografiei Chinezești în România a fost posibilă datorită sprijinului financiar primit din partea Consiliul județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte, China Photo Network Online Zhuhai (China), Asociației Intrnaționale ”Euro Foto Art” respectiv din partea unor persoane iubitoare de fotografie cu suflet foarte mare din România și China.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?