22.2 C
New York City
miercuri, mai 22, 2024

Buy now

spot_img

Sinteza săptămânii 01-08 octombrie 2023

📰 Știri Săptămânale din Oradea 📰

2 octombrie – Primăria Oradea a lansat o amplă campanie de microcipare a câinilor cu stăpân de rasă comună sau metiși. Costurile pentru microcipare sunt suportate de municipalitate, ceea ce înseamnă că fiecare proprietar poate microcipa gratuit patrupedul său. Campania se desfășoară în cabinetele veterinare și în locații prestabilite.

3 octombrie – Primarul Florin Birta a primit o delegație a Ambasadei SUA, discutând despre absorbția fondurilor europene și investițiile în energia geotermală. Reprezentanții Ambasadei sunt într-o vizită de lucru la Oradea pentru a cunoaște mai bine economia locală și proiectele verzi.

6 octombrie – Primăria Oradea organizează o consultare publică pentru Planul de amenajare a teritoriului la nivelul Zonei Metropolitane Oradea (PATZMO). Cetățenii pot participa și pot completa un chestionar disponibil online până la data de 20 octombrie 2023.

9 octombrie – Accesul în clădirea Primăriei Oradea din curtea interioară va fi închis timp de două săptămâni pentru lucrări de igienizare și vopsire. Utilizatorii sunt rugați să folosească intrările alternative.

6-8 octombrie – Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” revine la Oradea cu filme din selecția ediției a XVI-a, sub tema „O VIAȚĂ BUNĂ”. Evenimentul are loc la FIX Makerspace și Cetatea Oradea cu sprijinul Fundației Comunitare Oradea.

7 octombrie – Acțiunea lunară de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice are loc în Oradea între orele 8:00 și 17:00.

9 octombrie – Comisia de circulație a aprobat realizarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Traian Blajovici și Octavian Goga pentru a fluidiza circulația. De asemenea, strada Olteniei va fi închisă între 9 și 23 octombrie pentru lucrări.

9-13 octombrie – Se vor executa tratamente de dezinsecție pentru a distruge insectele generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului, în intervalul orar 22:00 – 05:30.

13-15 octombrie – FestiFall, evenimentul care celebrează aniversarea Municipiului Oradea, are loc în 5 locații și pe 3 scene, aducând peste 100 de spectacole și concerte cu peste 400 de artiști români și internaționali. Accesul la toate evenimentele este gratuit.

Pentru mai multe detalii și noutăți din Oradea, vă invităm să ne urmăriți! 🌟 #Oradea #ȘtiriLocale

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?