În încercarea de a face ceva bun pentru oameni și de a proteja mediul înconjurător în același timp, un inginer a început să creeze case din plastic reciclat cu beneficii importante.
Ramon Martin Espinosa Soils este un inginer din Mexic, absolvent al Universității din Guadalajara. Ultimii ani și i-a dedicat realizării de case din plastic menite să reziste la cutremure. În contextul în care cutremurele puternice sunt destul de dese în America Centrală, intenția sa este una cât se poate de lăudabilă.
Ca pachetul de beneficii să fie complet, aceste case se pare că funcționează destul de bine și pe partea de izolare, nemaifiind nevoie să investești într-un sistem de aer condiționat pe timpul verii. În mod normal, se crează o discrepanță de aproximativ 6 grade cu minus între temperatura din interior și cea de afară.
O astfel de casă poate fi construită semnificativ mai repede decât una din cărămidă. Ramon este de părere că o căsuță cu suprafața de 50 de metri pătrați durează vreo 3-4 săptămâni până este ridicată. Dacă s-ar folosi materiale tradiționale, aceeași suprafață ar fi construită în până la 4 luni.
Nu în ultimul rând, o casă de plastic rezistă mult mai bine în timp. În medie, ar trebui să reziste fără niciun fel de probleme aproximativ 100 de ani, în timp ce o casă tradițională este garantată între 50 și 70 de ani, fără intervenții suplimentare. Prețul de achiziție mediu este cu aproximativ 50% mai mic decât în cazul unei case obișnuite. Pentru mai multe detalii despre acest proiect, poți accesa site-ul creatorului.