Sfantul Patrocle

0
436

 Patrocle ocrotitorul Lizucai. Lizuca fetita care si azi traieste in,,Dumbrava minunata”.Dumbrava e de vis in amintirile lui Patrocle cu o lume feerica cu bondari si iepurasi iar Lizuca e nostalgica dupa bunici, dumbravita de langa parau si razele mangaietoare  care coloreaza luciul paraului, podetul care deschidea calea spre dumbrava inflorita. Patrocle e caine loial dar lumea basmelor brusc se termina.

O noua aventura

Patrocle pierde contactul cu zumzetul albinelor, uita sa numere exact bulinele de pe aripile buburuzei sau petalele margaretelor si brusc deodata se trezeste ca e incoltit de maidanezi si de alti caini mai brutali de toate provenientele. Caini cu gabarit depasit caucazian, asia centrala, dog argentinian, mastif napoletan. Nu e putin lucru sa razbeasca intr-o lume cu legi neintelese dar existente si cu handicapul staturii si al fizicului.Timpul nu a stat in loc si Patrocle din prietenul Lizucai a devenit animal de companie al vitregei Gabindour. Catelul a crezut ca totul va fi ca in trecut cu mangaieri si destainuiri cu plimbari si cu tolaneala din iarba cu roua ca si in ,,dumbrava minunata”.

Viata reala un cosmar

Madam Gabindour o hedonista innascuta, femeia emancipata care isi atinge telul indiferent de mijloace, femeia il considera pe Patrocle un bun paznic, gata de orice pentru stapana, aporta oricat pana la epuizare, fara sa latre nici cand avea o sete nebuna dupa un alergat de o zi intreaga intre mall, croitoreasa si coafeza. Catelul fara pedigreu ajunse sa aiba competente de ciobanesc german k7 dar pentru ca felul si biomecanica cainelui erau diferite si poate si madam s-a plictisit de Patrocle acesta e abandonat intentionat,,uitat in gara din Skegness” iar catelul deodata se trezeste pe malul lacului regina Elisabeta unde ratele si gastele salbatice erau nenumarate. Patrocle era Teckel un soricar cu parul scurt si dupa rasa si culoare nu parea un venetic in tara reginei de un secol.

Soricarul

Patrocle catelul ramas singur, care nu se putea imprieteni cu soarecii : Mickey ,Jerry si Minnie din doua motive el era un ,,vanator” de rozatoare din nastere, soarecii autohtoni i-au dat multe batai de cap catelului, practic era imposibila turnarea unei pelicule in care sa apara cvartetul intr-o simbioza a desenelor animate cu o adaptare de basm. Regizorul a cantarit situatia, vazand neconcordanta dintre personaje a sugerat instantaneu catelului un rol intr-un basm cu spiridusi cu parul rosu ca al lui Morcoveata pistruiati ca ouale de prepelita. Un catel maro intre spiridusi pitici verzi cu frunza de trifoi in gaura de la nasturele vestei si catarama aramie stridenta la curea si la bocanci.

El este Paddy

Asa se face ca paznicul imasului cu trifoi al tribului Deise si soricarul cu par scurt din dumbrava sunt artizanii basmului …Catelul lui Sfantu” Patrick” regele campiilor de trifoi si al lanurilor de secara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.