Celebrăm moștenirea muzicală: turneul „MOȘTENIREA LUI PORUMBESCU”

0
310

Dragi iubitori ai muzicii și ai culturii autentice românești,

Filarmonica de Stat Oradea are onoarea de a vă invita la un eveniment muzical cu totul special, care sărbătorește viața și creațiile marelui compozitor Ciprian Porumbescu. Sub numele „MOȘTENIREA LUI PORUMBESCU,” acest turneu reprezintă o călătorie în lumea muzicii românești și o oportunitate de a descoperi geniul și influența sa asupra culturii noastre.

Detalii Eveniment:

Data: 24 octombrie, ora 19:00 Locație: Filarmonica de Stat Oradea

Diana Jipa și Ștefan Doniga, doi muzicieni cu prestigiu internațional, se întorc acasă pentru a împărtăși cu publicul lor pasiunea pentru muzica lui Ciprian Porumbescu și a altor compozitori români de excepție. Această serie de concerte va fi mai mult decât un spectacol muzical; va fi o călătorie în universul creativ al lui Porumbescu și va oferi o perspectivă profundă asupra operei sale.

Fiecare seară de concert va include recitaluri magistrale și discuții profunde despre viața și creația lui Ciprian Porumbescu. În plus, fiecare moment muzical va fi precedat de o prelegere-conferință despre viața și activitatea compozitorului. Acest eveniment unic va fi și momentul de lansare a unor videoclipuri despre cele 10 creații muzicale incluse în program.

Suntem mândri să vă prezentăm și noua pagină web dedicată lui Ciprian Porumbescu, www.porumbescu170.ro, care oferă o incursiune în opera sa și în personalitățile culturale românești. Acest proiect este realizat cu pasiune și cercetare de Prof. Gabriela Gîrmacea.

Muzica lui Porumbescu ne aduce împreună, ne inspiră și ne leagă de rădăcinile noastre. Pe lângă creațiile sale, veți putea savura și compozițiile altor mari compozitori români, cum ar fi George Enescu, Dinu Lipatti și Paul Constantinescu.

Dragii noștri, așteptăm cu nerăbdare să fim alături de voi la această sărbătoare muzicală. Fiecare notă, fiecare acord și fiecare moment al acestui turneu este dedicat vouă, iubitorilor de muzică și de cultura românească autentică.

Informații și bilete:

Biletele și informațiile complete sunt disponibile la sediul Filarmonicii de Stat Oradea și online.

Prețuri bilet:

  • Acces gratuit pentru elevi și studenți
  • Acces gratuit pentru cei care au achiziționat un pachet de concerte în cadrul Stagiunii 2023-2024.

Așteptăm cu drag să vă avem alături pentru a celebra împreună moștenirea muzicală a lui Ciprian Porumbescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.