3 C
Oradea
joi, februarie 22, 2024
AcasăUtileAplicație utilă pentru turiști

Aplicație utilă pentru turiști

Dar și pentru orădenii care călătoresc ocazional cu transportul în comun

Deseori mă opresc pe stradă ”călători” în bascheți sau sandale, veniți pe malurile Crișului Repede să admire frumusețile Art Nouveau și Baroc. Cu șantiere ori ba, Oradea are totuși ce să arate.

Insă o problemă reală, mai ales pentru turiși, este cea legată de achiziționarea biletelor sau a legitimațiilor de călătorie. Am pățit-o chiar sâmbătă dimineața, în dreptul primului pasaj subteran săpat la intersecția Cantemir-Costaforu-Evreilor Deportați, când un grup de tineri era oarecum dezorientat. Unul dintre ei m-a întrebat unde există un chioșc de bilete. L-am îndrumat către Parcul 1 Decembrie, dar când a trebuit să-i explic traseul și să-i ofer indicații despre cum poate ajunge acolo, am realizat că și mie să-i explic îmi este peste mână!

Așa că, în treacăt, i-am spus să descarce aplicația 24 pay. Foarte utilă și foarte smart. Cu multe utilități,inclusiv plata facturilor, dar acum despre transportul în comun vreau să vorbim.

Îți poți achita o călătorie, biletul fiind valabil până la coborârea din mijlocul de transport în comun, legitimație de o zi – valabilă pe toate liniile- foarte utilă în contextul dezorganizării liniilor de tramvai și autobuz din cauza șantierelor, sau îți poți lua un abonament pentru o săptămână – foarte util pentru cei care nu călătoresc în mod curent cu transportul în comun. Dacă ai mașina în service și n-ai primit alta la schimb, atunci asta e soluția ca să nu cheltui în exces pe transportul în comun.

Apllicația este utilă și pentru orădenii care nu-și fac abonamente lunare si preferă să plătească cu cardul la POS-urile din mijloacele de transport. Nu de puține ori acestea rămân fără hârtie și nu pot elibera chitanța, deși încasează banii. Aplicația 24 pay te scutește de explicații și discuții aprinse cu controlorii care au nevoie să vadă dovada plății călătoriei.

Una peste alta, ar di multe de spus despre această aplicație, dar ca întotdeauna: repetiția e mama învățăturii iar teoria e ca teoria, dar practica ne omoară. Așa că descarcă și tu aplicația și joacă-te puțin cu ea.

.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?