3 C
Oradea
joi, februarie 22, 2024
AcasăUtileRăspuns la criza educației financiare din România: lansarea a trei programe inovatoare

Răspuns la criza educației financiare din România: lansarea a trei programe inovatoare

Valhalla Europe deschide uși către educația financiară pentru tineri

Într-o epocă în care finanțele joacă un rol central în viața noastră, educația financiară devine din ce în ce mai importantă. Cu toate acestea, un studiu recent, intitulat „Financial well-being and financial literacy in Romania: A survey dataset,” a dezvăluit o realitate alarmantă: nivelul de educație financiară în România stagnează la un nivel critic. Doar 8,27% dintre români au putut răspunde corect la cele trei întrebări de bază în domeniul financiar.

În comparație cu alte țări, România pare să fi rămas în urmă, cu economii avansate precum Germania, Elveția și Olanda înregistrând progrese semnificative în ceea ce privește educația financiară. Acest decalaj nu s-a format peste noapte, ci este rezultatul unor ani de investiții în educație și a unei abordări proactive în domeniul financiar.

În acest context, Valhalla Europe lansează în România trei programe educative online care vizează îmbunătățirea nivelului de educație financiară în rândul tinerilor. Una dintre cele mai notabile inițiative este programul „Young Savers,” care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani. Acesta oferă o introducere ludică și interactivă în lumea finanțelor. De asemenea, programe precum „Junior Savers” (11-14 ani) și „Future Finance Leaders” (15-18 ani) continuă această educație adaptată diferitelor grupuri de vârstă, oferind tinerilor o perspectivă completă asupra lumii financiare.

Un aspect esențial al acestor programe este abordarea lor inovatoare. Utilizând platforme moderne precum Gather Town, procesul de învățare devine mai atractiv și se adaptează la generația Z, cunoscută și sub denumirea de „nativii digitali.” „Țara Finanțelor” reprezintă o modalitate interactivă de a introduce tinerii în conceptele financiare, transformând învățarea într-o aventură online.

Înscrierile la aceste programe educaționale pot fi făcute pe pagina de Facebook, la telefon/mesaj +40721524858 sau pe website-ul valhalla.eu.

Educația financiară nu înseamnă doar cifre, ci reprezintă baza unei societăți informate și responsabile. „Investițiile în educația financiară nu sunt doar o modalitate de a îmbunătăți statisticile, ci o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea unei societăți informate și responsabile. Educația financiară permite individului să ia decizii în cunoștință de cauză, să gestioneze resursele în mod eficient și să contribuie activ la economie. Cu toate că avem de recuperat în comparație cu alte țări, există un potențial uriaș în rândul tinerilor, iar abordările noastre inovatoare pot face diferența. Aceste programe educative sunt pașii necesari către construirea unei societăți informate, pregătite să facă față provocărilor economice ale secolului 21,” declară Filip Vlad, directorul de experiente Valhalla Europe.

Comunicat-de-presa-Raspuns-la-criza-educatiei-financiare-din-Romania

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?