Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, ediția a 15-a, a fost lansat la UMF „Carol Davila” din București

0
85

MOL România și Fundația Pentru Comunitate deschid înscrierile pentru finanțarea proiectelor de terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale.

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat lansarea celei de-a 15-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor în cadrul unui eveniment special desfășurat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Această inițiativă de succes oferă ONG-urilor oportunitatea de a accesa fonduri în valoare de 400.000 de lei pentru a susține proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale destinate copiilor cu nevoi speciale sau boli cronice.

Programul reprezintă o sursă importantă de sprijin pentru organizațiile neguvernamentale care se implică în îmbunătățirea vieții copiilor cu nevoi speciale și familiilor acestora. Data limită pentru înscrierea proiectelor este 18 octombrie, iar fiecare proiect poate primi o finanțare de până la 25.000 de lei, din bugetul total de 400.000 de lei.

Camelia ENE, CEO & Country Chairman MOL România, a declarat: „În cele 14 ediții ale acestui program, cu ajutorul partenerilor noștri din ONG-uri, am reușit să susținem o gamă tot mai largă de forme de terapie, contribuind la îmbunătățirea sănătății și calității vieții unor copii și tineri care aveau nevoie de ajutor. Investițiile în specializarea continuă a profesioniștilor implicați au deschis și calea spre includerea membrilor familiei în unele dintre procesele terapeutice, astfel că aceștia pot să învețe metode pe care le pot aplica și acasă. Ne bucurăm să continuăm acest proiect tradițional, prin care reușim să fim alături de tinerii aflați în situații speciale și să oferim sprijin pentru familiile lor.”

La evenimentul de lansare, specialiștii care au lucrat cu cele 18 ONG-uri finanțate în ediția precedentă au prezentat rezultatele impresionante ale proiectelor derulate în perioada decembrie 2022 – august 2023. Peste 1.100 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de terapie prin diverse metode precum muzică, desen, pictură, modelaj, dans și mișcare, terapie emoțională, terapie ocupațională, terapie prin joc, stimulare senzorială și jocuri senzoriale, terapie asistată de animale, terapie recreativă și de aventură.

Universitatea Emanuel din Oradea a fost distinsă cu Premiul MOL pentru sănătatea copiilor pentru proiectul „Cântăm și ne mișcăm pentru sănătate!”, care a ajutat 60 de copii și adolescenți din trei instituții diferite. Acest proiect inovator a folosit muzicoterapia și kinetoterapia pentru a îmbunătăți calitatea vieții copiilor cu diverse afecțiuni. Acest demers a inclus și stimularea auditivă pentru copiii preșcolari cu tulburări de hiperactivitate și deficit de atenție. De asemenea, proiectul a promovat socializarea prin muzică și mișcare pentru copiii și adolescenții cu dizabilități și nevoi speciale. Pentru rezultatele excepționale, Universitatea Emanuel din Oradea a primit o finanțare de 25.000 de lei pentru a desfășura un nou proiect în cadrul ediției 2023 a Programului.

András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate, a subliniat importanța simplificării procedurilor de înscriere și a îmbogățirii conținutului Programului pentru a răspunde nevoilor organizațiilor participante. El a menționat că Fundația oferă asistență constantă pentru organizațiile interesate și răspunde întrebărilor legate de procedurile de înscriere, documentele necesare și cerințele profesionale.

De la lansarea sa, Programul MOL pentru sănătatea copiilor a alocat fonduri în valoare de 4.942.000 de lei pentru susținerea a 265 de proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale, oferind sprijin a peste 14.600 de beneficiari prin intermediul ONG-urilor.

Pentru detalii suplimentare și pentru a depune proiecte, vă rugăm să vizitați site-ul oficial al Fundației Pentru Comunitate la adresa www.pentrucomunitate.ro.


Despre MOL România:

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 27 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 250 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de 258 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, care în prezent oferă și o variantă digitală prin aplicația MOL Go. În ultimii ani, compania a investit în dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru posesorii de vehicule electrice și în 41 dintre stații oferă 137 de puncte de încărcare MOL Plugee, care pot deservi simultan 96 de vehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și investește în programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului. În 2023 a lansat platforma de educație rutieră „Tu conduci! Familia are prioritate”, cu scopul de a atrage atenția asupra riscurilor din trafic și de a promova un comportament responsabil.

Despre Grupul MOL:

Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 24.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.400 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor și 30 de ani în injecția de CO2. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 10 țări.

MOL se angajează să își transforme operațiunile tradiționale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon, și aspiră să devină neutră din punctul de vedere la emisiile de carbon nete până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est.

Despre Fundația Pentru Comunitate:

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină, de asemenea, copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.