22.2 C
New York City
miercuri, mai 22, 2024

Buy now

spot_img

Agenda locală a evenimentului „Noaptea Cercetătorului European”.

Evenimentul „Noaptea Cercetătorilor Europeni” de la Universitatea din Oradea sună ca o ocazie minunată pentru a descoperi lumea cercetării și științei dintr-o multitudine de domenii. Acest eveniment oferă o gamă largă de activități interactive și prezentări care ar putea fi interesante pentru oamenii de toate vârstele.

Dintre activitățile și prezentările planificate, iată câteva aspecte cheie:

 1. Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației prezintă roboți, sisteme experimentale pentru studierea levitației electromagnetice, sisteme de monitorizare a calității aerului și multe altele.
 2. Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică aduce în fața vizitatorilor roboți sumo care se duelează într-un ring, precum și un pneumobil alimentat cu aer comprimat realizat de studenți.
 3. Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism organizează un concurs de întrebări despre Uniunea Europeană și prezintă scurte documentare despre provocările vieții de jurnalist, politica europeană și cercetările arheologice din județul Bihor.
 4. Facultatea de Arte invită vizitatorii să coloreze imagini inspirate din curentul Art Nouveau și să descopere procesul de creație al muzicii electronice.
 5. Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură prezintă machete, scanări ale unor edificii orădene și aparatură topografică de ultimă generație.
 6. Facultatea de Geografie, Turism și Sport propune o provocare pentru testarea calităților sportive ale participanților, inclusiv forma fizică, viteza de reacție și coordonarea.
 7. Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial prezintă o instalație hibridă de producere a energiei electrice din resurse regenerabile, un motor Stirling și ochelari VR, printre altele.
 8. Facultatea de Litere oferă activități pentru testarea cunoștințelor de limbă, literatură și cultură în română, engleză și germană.
 9. Facultatea de Medicină prezintă informații despre fitoterapie și alimentația sănătoasă.
 10. Facultatea de Protecția Mediului invită vizitatorii să deguste biscuiți din ovăz cu fructe de pădure și băuturi naturale.
 11. Facultatea de Informatică și Științe propune plante clonate, experimente distractive de chimie și experimente de optică cu laserul.
 12. Facultatea de Științe Economice testează abilitățile antreprenoriale ale participanților și oferă jocuri de strategie și planificare.
 13. Facultatea de Științe Socio-Umane aduce testări psihologice și provocări muzicale cu tuburi colorate.

În plus, partenerii și școlile locale participă și ei la eveniment cu prezentări și activități interesante.

Acest eveniment oferă oportunități excelente pentru a învăța și a experimenta mai multe domenii de cercetare și știință într-un mod distractiv și interactiv. Este o ocazie minunată pentru cei pasionați de știință și pentru publicul larg să se implice și să descopere lumea fascinantă a cercetării.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Descarcă [159.73 KB]

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?