12.3 C
New York City
luni, aprilie 22, 2024

Buy now

spot_img

Eveniment Excepțional la Muzeul Țării Crișurilor: Mircea Baniciu și Evoluția Formației Phoenix – intrare gratuită

Oradea se pregătește să găzduiască un eveniment cultural deosebit, care îmbină muzica, arta cinematografică și literatura. „Tipografia de Idei”, în colaborare cu Muzeul Țării Crișurilor, organizează un eveniment excepțional în data de 10 august 2023, începând cu orele 18:00, la adresa Str. Armatei Române nr. 1/A. Este vorba despre un eveniment inedit ce va aduce în prim-plan istorii autentice și creații remarcabile, sub semnătura unuia dintre cei mai remarcabili cant-autori români, Mircea Baniciu.

Proiecția Documentarului „Phoenix HAR / JAR”

Evenimentul va debuta cu proiecția filmului documentar „Phoenix HAR / JAR”. Acest film impresionant, realizat de regizorul Cornel Mihalache și producătoarea Claudia Nedelcu Duca de la TVR, urmărește parcursul muzical al celebrei formații Phoenix, de la primele sale înființări sub numele de „Sfinții” în anul 1962, până în prezent. Creația cinematografică evidențiază momentele esențiale din istoria trupei, inclusiv relația lor complexă cu Securitatea, părăsirea României și modalitatea ingenioasă prin care au reușit să o facă.

Lansarea Cărții „Phoenix HAR / JAR” și a Albumului „Mircea Baniciu Best Of – 3CD”

După proiecție, acțiunea se va muta în pitorescul parc al Muzeului Țării Crișurilor pentru lansarea volumului „Phoenix. Har/Jar”, inițiată și îngrijită de Cornel Mihalache, Claudia Nedelcu Ducă și Costel Postolache, apărută la editura Integral. Lansarea cărții va fi urmată de prezentarea albumului „Mircea Baniciu Best Of – 3CD”. Această ediție specială cuprinde cele mai reprezentative 40 de melodii compuse și interpretate de Mircea Baniciu. Cele trei CD-uri se axează pe balade memorabile, refrenele pieselor celebre și piese semnificative pentru artist înregistrate în timpul pandemiei din 2020.

Concertul Mircea Baniciu

Culminând cu acest eveniment, seara se va încheia într-un mod spectaculos, cu un concert oferit de marele artist Mircea Baniciu începând cu ora 20:00, pe scena din parcul Muzeului Țării Crișurilor. Acest concert promite să fie o experiență muzicală de neuitat, unde publicul va putea să se bucure de talentul și creațiile artistului într-un cadru autentic și plin de farmec.

O Uniune a Artei și Culturii

Evenimentul aduce împreună muzica, cinematografia și literatura, oferind publicului o experiență completă și captivantă. Este o oportunitate rară de a explora povestea formației Phoenix și de a se bucura de creațiile muzicale remarcabile ale lui Mircea Baniciu. Organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în colaborare cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor și Armonix Centru Educațional SRL, evenimentul beneficiază de sprijinul Consiliului Județean Bihor și Primăriei Municipiului Oradea, alături de partenerii privați Mr. Bean, Bers Nova și D&C Oradea.

Încununarea Proiectului „Tipografia de Idei” | #hailamuzeu”

Acest eveniment remarcabil este parte a proiectului cultural estival „Tipografia de Idei” | #hailamuzeu”, implementat în cadrul Programului Interreg România-Ungaria ROHU446 și susținut financiar de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, împreună cu cofinanțarea României și Ungariei.

Această întâlnire culturală de excepție își propune să ofere publicului ocazia de a experimenta o seară unică, în care arta, muzica și literatura se contopesc pentru a crea amintiri de neuitat. Intrarea este gratuită, astfel că sunteți invitați să vă alăturați acestei călătorii fascinante prin cultura românească.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?