15.5 C
New York City
luni, aprilie 22, 2024

Buy now

spot_img

Schimbul valutar

       Încă nu prezint pericol pentru nici un birou de schimb valutar în Grosswerdein, dar dacă oiroul mult râvnit își pierde supremația căci garanția valorică odată cu ieșirea Regatului unit s-a materializat e posibil ca în foarte scurt timp să ne trezim cu situația dinaintea anului 2004 când ,,euro” s-a împământenit în 18 state concomitent singurele excepții fiind Anglia, Scotia, Țara Galilor, Irlanda de Nord și Danemarca. Dacă acest sistem era atât de bun atunci de ce nu au acceptat toate statele fără veto ca tot comerțul să fie controlat de moneda europeană?

      2008 a arătat exact cât de vulnerabilă e monedă europeană în colapsul Islandei unde tot sistemul cu euro cu tot a dat ,,FALIMENT” și de pe o zi pe alta a fost izgonită conducerea țării cu toate băncile comerciale, de luat aminte.

      Din 1990 pâna azi moneda noastră a suferit 3 traume importante unde de fiecare data statul a fost jecmanit de creditori de cei care au fost cumparati de creditori printre care se numara foarte multi inalti demnitari de stat si toate pierderile au fost platite de popor ex verbis.

Din saracie in saracie lucie. Nimeni nu s-a intrebat niciodata in cei 30 de ani ,daca nu am avut datorii si nu am facut nimic investitii serioase: canal, autostrazi, cale ferata rapida sau investitii masive in hitec cum e posibil ca inflatia ne-a mancat exact de 3 ori moneda nationala?

 

 

De fapt noi ,,NOI” Romania nu avem o moneda nationala. Noi avem o iluzie importata din Olanda cu lowentaller si asa s-a impamantenit in slangul din Principate leul. Poti sa-mi spui ca si altii au aceasta denumire in Bulgaria sau Moldova  dar totusi ar fi timpul pentru rectificare.

     D-le Parlament al Romaniei si Presedinte si Guvernator al Bancii Nationale al Romaniei ar fi timpul sa faceti ceva adica introducerea monedei nationale pe principii economice, istorice si nu in ultima instanta nationale. Incercari in acest sens au fost de mai multe ori: romanat, romani si altele dar ca sa arati ca esti aici de cand fenicienii au inceput schimbul valutar atunci eu cred sunt convins ca pasul urmator in acest sens este nu introducerea euro in Romania ci pur si simplu a ,,dacului”.

     

 

 

 

Nu sunt pus pe sotii nici nu mi-e felul de a face bascalie din oglinda valorica a unei natii dar nici nu pot sa accept ca daca mergi la Londra, Paris, Amsterdam sa scoti 500 de lei din buzunar si in multe cazuri sa nu primesti nici 95 de euro!!! Convertibilitatea monedei nationale depinde de noi  de liderii nostri si practic de valorea oglindita de noi europenilor. Economistii vor zice ca sunt populist, si fara cunostiinte macroeconomice dar ei uita perioada inceputului de secol XX cand leul nostru era moneda curenta in Europa si nu doar o hartie pardon plastic din jocul Monopoly.

      Deci ,,dacul moneda nationala si subunitatea ar trebui sa fie pandurul sau razesul poate amandoua si ca sa vada o lume intreaga ca avem valoare la secuii din Harghita si Covasna subunitatea sa fie seklerul la evreii din tara seikelul iar la nemti johannesul ….FARA CATERINCA….valoarea unui dac echivalent cu valoarea zacamintelor din pamant pe metru patrat ad literam.

Repet nu am fumat etnobotanice nici nu am baut tuica de pufoaica  suntem printre cei mai bogati in zacaminte de apa dulce la nivel mondial .Ma mir cum de nu au cedat dragii nostri conducatori drepturile de exploatare a fantanilor si izvoarelor caruiva fond de investitii sau se dea la Azet tv ca ghetarul de la Scarisoara a fost cedat in concesie caruiva arab care a fraudat tara si neamul cu jde milioane de euro si acum bine mersi are 58% din Baragan.

Daca vreti pensii ,,nu speciale” ca acelea sunt vise pentru muritori ar trebui facut un recensamant adevarat calculat totul la metru patrat si prezentat lumii ……Noi suntem aici decand VOI nici nu ati fost o idee in arborele genealogic si pentru ca nu am stat la cersit asa cum ne acuzati noi avem in depozit ,,DACI” care apara suveranitatea si integritatea Romaniei. Deputatule din Parlament a venit timpul sa te inscrii la un curs de asimilare a cunostiintelor despre valute si devize daca tot iei de la tara si neam ,,frisca leului” sa nu te trezesti ca la un moment dat vei fi aruncat in fata leilor.

 

 

Liked it? Take a second to support chioricazambilica on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?