12 C
Oradea
marți, octombrie 3, 2023
AcasăEvenimenteFilarmonica de Stat Oradea deschide stagiunea 2023-2024 cu un concert vocal-simfonic dedicat...

Filarmonica de Stat Oradea deschide stagiunea 2023-2024 cu un concert vocal-simfonic dedicat lui Beethoven și capodoperei „Missa Solemnis”

O experiență muzicală de excepție

Într-un moment în care muzica clasică traversează granițele timpului și inspiră inimile ascultătorilor de pretutindeni, Filarmonica de Stat Oradea aduce în prim-plan muzica marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Cu un program remarcabil, orchestra pregătește un eveniment muzical impresionant, dedicat lucrării „Missa Solemnis”, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu.

Un concert de deschidere memorabil

Concertul vocal-simfonic va avea loc joi, 21 septembrie 2023, la ora 19:00, în Sala de concerte „Enescu – Bartók” din Oradea. Această reprezentație muzicală este un moment de deschidere pentru stagiunea 2023-2024 a Filarmonicii de Stat Oradea și promite să ofere publicului o experiență muzicală unică și memorabilă.

„Missa Solemnis” – o capodoperă monumentală

„Missa Solemnis în Re Major, op. 123”, compusă de Ludwig van Beethoven între anii 1819-1823, este o operă religioasă monumentală care impresionează prin forța și complexitatea sa. Cu o durată de interpretare de aproximativ 80 de minute, această misă este una dintre cele mai semnificative lucrări orchestrale ale lui Beethoven și o capodoperă a genului.

Artiști de talie internațională

Filarmonica de Stat Oradea pregătește o interpretare măiastră a „Missei Solemnis”, implicând atât Orchestra și Corul Filarmonicii de Stat Oradea, cât și Corul „Kodály” din Debrecen. Soliștii invitați pentru acest eveniment de excepție sunt Diana Țugui – soprană, Antonela Bârnat – alto, Marius Budoiu – tenor și David Pogana – bariton. Acești artiști consacrați pe scenele din România și din străinătate vor da viață și profunzime acestei lucrări magnifice.

Deschiderea stagiunii 2023-2024

Deschiderea stagiunii 2023-2024 a Filarmonicii de Stat Oradea este un moment așteptat de către iubitorii muzicii clasice din Oradea și din întreaga regiune. Această seară specială aduce în prim-plan muzica lui Beethoven, un compozitor ale cărui opere rămân la fel de actuale și pregnante astăzi precum în vremea în care au fost compuse.

Biletele sunt disponibile

În plus, concertul marchează și caracterul inovativ al stagiunii, aducând în fața publicului o interpretare complexă și emoționantă a „Missei Solemnis”, una dintre cele mai semnificative lucrări ale lui Beethoven.

Publicul meloman este invitat să ia parte la acest concert de excepție, intitulat „Missa Solemnis”, și să se bucure de frumusețea muzicii lui Beethoven interpretată de artiști de talie internațională.

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate online pe platforma bilete.ro sau direct de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.

Continuarea unei tradiții de excelență

Filarmonica de Stat Oradea rămâne un punct central în viața culturală a orașului și continuă să ofere publicului său momente deosebite de muzică clasică și interpretări de înaltă calitate. Evenimentele următoare din cadrul stagiunii 2023-2024 promit să fie la fel de impresionante, așa că iubitorii de muzică clasică din Oradea au multe motive să fie entuziasmați pentru ceea ce urmează.

Pentru mai multe informații și noutăți despre evenimente culturale, puteți urmări Filarmonica de Stat Oradea pe pagina de Facebook sau pe Instagram.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?
%d blogeri au apreciat: