23.8 C
New York City
joi, iunie 13, 2024

Buy now

spot_img

Universitatea din Oradea: extindere majoră a locurilor de școlarizare în domeniul educației

Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic anunță 650 de noi locuri de studiu în programul de formare psihopedagogică

Universitatea din Oradea are motive de bucurie și de mândrie pentru anul universitar 2023-2024, deoarece Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (D.P.P.D.) a obținut o realizare semnificativă: extinderea numărului de locuri de școlarizare de la 850 la 1500. Această decizie importantă a fost posibilă datorită eforturilor constante ale echipei D.P.P.D. de a moderniza oferta educațională și de a îmbunătăți calitatea cursurilor și a portofoliului de programe oferite.

Programul de formare psihopedagogică oferă studenților Universității din Oradea oportunitatea de a urma o carieră în domeniul educației la absolvirea facultății de profil. Acest program asigură dobândirea și consolidarea competențelor pedagogice de comunicare și de psihologie școlară, esențiale în activitatea didactică.

Studenții înscriși la nivel licență (Nivel I) parcurg formarea inițială, care îi pregătește să predea inclusiv la nivel de gimnaziu. Cei înscriși la nivel master (Nivel II) urmează formarea aprofundată, care le permite să predea și la nivel liceal.

În ultimii ani, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic a pus accentul pe programele de digitalizare a educației, voluntariat, incluziune, performanța elevilor din medii vulnerabile și educația timpurie. De asemenea, granturile de cercetare asupra educației în medii vulnerabile și dezvoltarea învățământului dual au fost piloni importanți ai politicilor departamentului.

Proiectele internaționale derulate în colaborare cu universități de prestigiu din Europa au adus experiențe de neprețuit pentru studenții care se pregătesc pentru cariere didactice. Aceștia au avut oportunitatea de a participa la cursuri și conferințe în țări precum Suedia, Norvegia, Anglia, Irlanda de Nord, Scoția, Polonia, Belgia și Croația.

Formarea psihopedagogică nu este doar o pregătire pentru o carieră didactică, ci și pentru înțelegerea unor probleme sociale esențiale, strâns legate de rolul educației în societate.

Înscrierile la Programul de formare psihopedagogică sunt deschise pe tot parcursul lunii septembrie și sunt așteptați toți studenții Universității din Oradea, atât de la nivel licență, anul I, cât și de la nivel master, anul I.

Mai multe informații despre admitere pot fi găsite la https://dppd.uoradea.ro/ro/admitere.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?