Orașe și comune cu incidență mare de Covid-19 – 22 octombrie

0
266

Reunire de urgență a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bihor – noi restricții

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor, a actualizat localităților din județ în care se impun limitări în domeniul HoReCa, precum și în domeniul cultural și de divertisment pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.


Activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior
este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și este limitată la intervalul orar 06.00-22.00

În urma analizei efectuate de Direcția de Sănătate Publică Bihor, localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor depășește 3/1.000 de locuitori, sunt Sântandrei și Hidișelu de Sus.

  • Este obligatorie purtarea măștii atât în interior, cât și în toate spațiile deschise, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele cu vârsta mai mare de 5 ani;

  • Este suspendată activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior, dar este permisă livrarea la domiciliu;

  • Este suspendată activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc;

  • Sunt suspendate activitățile cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu cu 3/1.000 de locuitori sunt:

Oradea, Beiuș, Aleșd, Marghita, Bratca, Copăcel, Sânmartin, Suplacu de Barcău, Săcădat, Toboliu, Olcea, Căbești, Oșorhei, Husasău de Tinca, Drăgești, Holod, Cetariu, Șinteu, Buntești, Remetea, Cefa, Nojorid, Abrămuț, Lugașu de Jos și Rieni.

Măsuri care se aplică în aceste localități:

Activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și este limitată la intervalul orar 06.00-22.00;


Activitatea cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, precum și a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului;


Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

În localitățile unde incidența este mai mare decât 3 cazuri/1.000 de locuitori este obligatorie purtarea măștii atât în interior, cât și în toate spațiile deschise, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele cu vârsta mai mare de 5 ani.

Reamintim că evenimentele private, precum nunți, botezuri sau mese festive, atât în spațiile deschise, cât și în interior, sunt interzise pe plan național, până la scăderea numărului de cazuri Covid-19, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie.

Hot.-39-CJSU-Vizata-stampilata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.