12 C
Oradea
marți, octombrie 3, 2023
AcasăAvertizareRestricții de circulație pe Drumurile naționale în perioada caniculei: protejarea infrastructurii rutiere

Restricții de circulație pe Drumurile naționale în perioada caniculei: protejarea infrastructurii rutiere

În contextul condițiilor meteorologice de caniculă, autoritățile județului Bihor au luat măsuri ferme pentru protejarea drumurilor naționale și pentru a preveni deteriorarea infrastructurii rutiere. La inițiativa prefectului Dumitru Țiplea, a avut loc o ședință operativă pe 21 iulie, unde reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), Secției de Drumuri Naționale Oradea (SDN) și Inspectoratului Județean de Poliție Bihor – Serviciul Rutier (IPJ) au discutat despre măsurile necesare pentru a face față temperaturilor extreme.

În temeiul prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, s-au luat în considerare restricții de circulație atunci când temperaturile depășesc 36˚C pe timpul zilei. Aceste restricții au ca scop prevenirea deformațiilor ireversibile ale straturilor rutiere, care pot duce la pierderea stabilității drumurilor asfaltice. Astfel, când situația o impune, se pot aplica restricții de circulație la categoriile de transport, viteză, perioadele și intervalele orare, masele și/sau dimensiunile maxime admise ale vehiculelor care pot folosi sectorul de drum afectat.

În vederea aplicării cu fermitate a legislației, care prevede sancțiuni dure pentru cei care nu respectă restricțiile, au fost formate patrule mixte alcătuite din reprezentanți ai ISCTR și IPJ – Serviciul Rutier. Aceste patrule vor verifica respectarea tonajului autorizat și interdicția de circulație în condiții de cod canicular pentru mijloacele de transport de mărfuri care circulă pe drumurile naționale din județul Bihor. Contravențiile pot duce până la imobilizarea autovehiculului și ridicarea plăcuțelor de înmatriculare.

Prefectul Dumitru Țiplea subliniază importanța conservării infrastructurii rutiere și face un apel către conducătorii auto să înțeleagă situațiile excepționale și să respecte restricțiile impuse de autorități. Având în vedere eforturile depuse în reabilitarea drumurilor naționale din județ, este responsabilitatea noastră, a tuturor, să le menținem în condiții optime pentru siguranța și confortul circulației.

În concluzie, autoritățile județului Bihor iau măsuri pentru a proteja infrastructura rutieră în perioadele de caniculă, iar respectarea restricțiilor de circulație este esențială pentru a preveni deteriorarea drumurilor naționale. Cu implicarea cetățenilor și aplicarea riguroasă a legislației, putem asigura că infrastructura rutieră rămâne sigură și funcțională în fața condițiilor meteo extreme.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?
%d blogeri au apreciat: