15.8 C
New York City
duminică, mai 19, 2024

Buy now

spot_img

Palitura naprasnică a lui APTOR: Oradea intră pe piața festivalurilor internaționale de muzică

Ce Untold, ce Neversea, ce Electric Castle

Dacă vorbim despre festivaluri, apoi de anul ăsta și Oradea o să țină un festival interațional de muzică. Nu vreau să spun vorba aia cu ”ce-i mai lipsește chelului? Tichie de mărgăritar”.

Și știi de ce? Pentru că orădenii se duc buluc, cu mic cu mare la festivalurile din Ungaria, iar pe plan local au existat mai multe încercări de transformare a orașului într-o atracție pentru iubitorii de muzică.

Vorbesc doar despre Urban Beats de anul trecut, care i-a adus pe Nana și pe C-Block aici pe malurile Crișului, iar la sfârșitul lui mai, alte 6 vedete internaționale vor veni în Cetate să cânte pentru Noel, în cadrul festivalului Small Time.

 

 

 

 

 

 

Iar fie vorba între noi, după ce ai dat atâția bani să restaurezi Cetatea, și clădirirle Art Nouveau, poate și Dealul Ciuperca poate fi o atracție, dar deocamdată e doar o dezamăgire și e prea devreme să vorbim despre el, e păcat să lași nevizitate frumusețile orașului.

Ar trebui să ne aducă afluență de turiști, și implicit venituri în economia orașului. Cel putin teoretic! Și  asta e și intenția Primăriei, care a anunțat prin șeful Asociației Pentru Promovarea Tursmului în Oradea nașterea unui City Break Festival, la sfârșitul lui august – începutul lui septembrie. 

O mega-petrecere de 3 zile în Cetate, cu 3 scene și cu muzică indie pop, jazz și electronică. Pentru atragerea turiștilor, Primăria va încheia un parteneriat cu primii 3 tour-operatori din Romania, care să promoveze evenimentul și destinașia turistică si să aducă turiști din străinătate.

Cică o luăm așa ușurel, ca la început. La prima ediție ne așteptăm la vreo 5 mii de turiști cu vârsta între 20 si 40 de ani.

Jos pălăria! Foarte bună inițiativa, bine că se face ceva. Dar…. Nu mă pot abține să nu vă arăt ce am găsit azi pe Facebook. Un lucru care îmi ridică mari semne de întrebare de ce nu ne ocupă noi de lucrurile pe care le avem deja și merg, în loc să ne aventurăm pe foarte mulți bani în asemenea aventuri?

 

 

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?