15.5 C
New York City
luni, aprilie 22, 2024

Buy now

spot_img

Școlile părăsite, transformate în cantină socială și incubator de afaceri

Reconversia clădirilor aflate în ruină, dar și reconversia profesională a localnicilor, sunt obiective aflate pe agenda primarului de Pomezeu.

 

Se va întâmpla la Coșdeni și Câmpanii de Pomezeu, acolo unde primarul Ioan Șora a reușit să atragă fonduri pentru a reabilita și moderniza imobilele în ruină și să le dea utilități care să deschidă perspective de dezvoltare și un trai mai bun pentru localnici.

 

Primul pas la incubatorul de afaceri din Coșdeni a fost făcut, după ce ieri, primarul Ioan Șora a semnat contract proiectare al viitorului sediu al bioeconomiei din zonă. „Incubatorul va funcționa la Coșdeni, acolo unde până în urmă cu un deceniu funcționa școala primară. Spațiile din incubatorul de afaceri în bioeconomie vor găzdui birouri, spații de microproducție, depozitare și depozite frigorifice, sală de conferinţe şi de expoziţii. În Pomezeu, cât și în microregiunea din care face parte, baza economiei o reprezintă agricultura”, a explicat șeful Primăriei Pomezeu care sunt motivațiile acestui proiect. Semnarea contractului de proiectare vine la aproximativ două luni după ce Ioan Șora a semnat la Agenția de Dezvoltare Nord-Vest contractul de finanțare pentru construirea incubatorului de afaceri în bioeconomie. Valoarea contractului este de peste 4.900.000 lei.

Citește toată știre pe bihon.ro

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?