Invitație deschisă pentru bihoreni: solicitați titluri de proprietate pentru terenurile necooperativizate!

0
48

Prefectul Dumitru Țiplea încurajează cetățenii să profite de oportunitatea limitată de a obține drepturi de proprietate asupra terenurilor lor.

Instituția Prefectului – județul Bihor face un apel către toți locuitorii județului să ia în considerare o oportunitate valoroasă pentru a-și asigura drepturile de proprietate asupra terenurilor lor. Prefectul Dumitru Țiplea invită bihorenii să depună cereri pentru titluri de proprietate pentru terenurile necooperativizate care le aparțin, iar termenul limită se apropie cu pași rapizi.

Până în prezent, la nivelul județului Bihor, s-au înregistrat 493 de cereri pentru obținerea titlurilor de proprietate, iar termenul limită pentru depunere este 19 noiembrie 2023. Aceasta este o oportunitate esențială pentru deținătorii de terenuri sau moștenitorii acestora care nu s-au înscris în cooperativa agricolă de producție, nu au predat terenurile sau nu li s-au preluat de către stat.

Documentele necesare pentru depunerea cererii de emitere a titlului de proprietate includ:

  • Dovada că deținătorii sau moștenitorii acestora sunt înregistrați în registrele agricole, cadastrale și fiscale pentru terenul în cauză.
  • Pentru terenurile unde nu s-a deschis carte funciară în baza Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996, cu modificările ulterioare, este necesară atașarea copiilor de pe certificatele de proprietate unde sunt înscrise numerele topografice care identifică suprafețele solicitate.
  • Declarații de vecinătate vizate de secretarul general al UAT-ului.
  • Copii ale actelor de identitate și, în cazul moștenitorilor, acte de deces și certificate de moștenitor.

Pentru a facilita acest proces, prefectul a solicitat celor 41 de primării implicate să furnizeze o situație a cererilor înregistrate.

Prefectul Dumitru Țiplea a subliniat importanța acestei oportunități și a apelat la primari să informeze și să încurajeze cetățenii să depună cererile în termenul stabilit. „Încă de la începutul mandatului meu, am depus eforturi constante pentru a accelera demersurile legate de Fondul Funciar la nivelul județului. Fac un apel către primari să anunțe cetățenii și încurajez bihorenii vizați să profite de această oportunitate limitată de a intra în posesia terenurilor care le aparțin,” a declarat prefectul Dumitru Țiplea.

Această inițiativă face parte dintr-un efort continuu de a sprijini cetățenii în obținerea drepturilor lor de proprietate, iar Instituția Prefectului a emis deja o circulară în data de 19 mai pentru a informa asupra modificărilor aduse Legii fondului funciar nr. 18/1991.

Dacă aveți terenuri necooperativizate și doriți să solicitați titluri de proprietate, vă încurajăm să vă adresați primăriei din zona în care se află terenul și să depuneți cererea în conformitate cu prevederile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.