23.9 C
Oradea
luni, septembrie 25, 2023
AcasăEvenimenteȘi bucătarii au Olimpiada lor: o delegație din Bihor va însoți echipele...

Și bucătarii au Olimpiada lor: o delegație din Bihor va însoți echipele naționale ale României la Stuttgart

O delegație din Bihor va însoți echipele naționale ale României care participă Olimpiada Culinară 2020

 

Este vorba despre un eveniment inițiat acum mai bine de un veac de către Georges Auguste Escoffier, la îndemnul părintelui Jocurilor Olimpice Moderne, Pierre de Coubertin, după afirmă conducătorul delegației din Bihor Nicu Pop, președintele Asociației Culturale D’Art, organizatorul Festivalului Concurs D’ale porcului.

geroges-auguste-escoffier
pierre-de-coubertin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Competiția adună, ca și olimpiada sportivilor, din patru în patru ani cei mai buni bucătari, brutari, cofetari, echipe de militari și de gastronomie colectivă din toate colțurile lumii.

 

La această ediție, România e reprezentată de 4 echipe, naționalele de seniori și juniori, antrenate și organizate de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, plus două echipe regionale reprezentând restaurante din Brașov și din Buzău.

Bihorul va fi ”fruncea”!

Ca urmare a colaborării excepționale pe care o au Festivalul Concurs D’ale porcului și Good Chef’s Oradea cu ANBCT România îi obligă la modul pozitiv pe orădeni să susțină de la fața locului naționalele tării noastre, motiv pentru care delegația noastră pornește sâmbătă dimineața către Stuttgart-Germania.

 

Mai mult decât atât, și cred că ăsta e cel mai important lucru, tot mulțumită ANBCT România echipa din Oradea are onoarea de a servi membrilor echipelor naționale ale României și invitaților lor de seamă o ”gustare” tradițională, 100% bihoreană.

Așa că, orădenii duc cu ei pâine tradițională, mezeluri din mangaliță, bunătăți din păstrăv(pate de păstrăv), brânzeturi, gemuri și siropuri, zacuscă, miere, fructe uscate, trufe negre din Țara Beiușului, suc, pălincă, bere, vin și multe altele, toate din Bihor, realizate după rețete tradiționale și cele mai multe dintre ele bio. Toate sunt din Bihor, produse de mici producători și care cu drag le-au pus la dispoziție în mod gratuit delegației noastre, ca să îi reprezinte cu onoare.

 

Toate aceste bunătăți vor duce numele și renumele Bihorului peste hotare. Din păcate, noi bihorenii le găsim foarte greu. Pentru că nici o autoritate nu se preocupă în mod serios de promovarea acestor producători. Așa că rămâne o singură soluție.

 

Ajută-te singur!

Tot echipa inimoasă coordonată de Nicu Pop, în colaborare cu Asociația Firmelor Bihorene lucrează de ceva vreme la o bază de date, pe care curând va fi publică, referitoare la acești producători și promite să organizeze cât mai multe evenimente și târguri în care să-și poată promova produsele.

 

De altfel, din aceeași inițiativă și în aceeași organizare la sfârșitul verii trecute a avut loc prima întâlnire din Bihor a producătorilor și celor activează în industria ospitalității(horeca, carmangerii, restaurante, producători de flori, miere și alte produse bio, ceramică, distribuitori de veselă etc), un eveniment care s-a bucurat de un real succes și promite să adune și mai mulți participanți la cea de a doua ediție.

 

Din păcate, promovarea acestor producători lasă foarte mult de dorit, dar Nicu Pop speră ca anul acesta să ducă și această problemă pe drumul cel bun.

 Schimbări de regulament și sould-out

Anul acesta au intervenit câteva schimbări în Olimpiada Gastronomiei, în sensul  că echipele vor găti Live în fața a 110 persoane, clienți. Competiția va dura 5 zile, dar delegația din Oradea va ramâne doar 3.

 

Orădenii au reușit să achiționeze bilete doar pentru masa echipei de seniori, pentru că, din fericire pentru România și din nefericire pentru echipa Good Chef’s, la echipa de juniori biletele sunt sold-out încă de acum două săptămâni.

Cu toate acestea, orădenii vor organiza un branch tradițional dumincă seara, după competiția rezervată juniorilor.

 

Hai România!

Înainte de plecare, Nicu Pop a insistat să ureze tuturor celor poartă pe tunica de bucătar tricolorul românesc să izbândească și să  reconfirme potențialul talentului lor: hai România!

 

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?
%d blogeri au apreciat: