Strugurii, dincolo de a fi gustoși, sunt extraordinar de sănătoși.
Fructele preferate ale toamnei aduc o serie de beneficii organismului, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic al acestei perioade.
Strugurii sunt, după portocale, cele mai cultivate fructe din lume și, pe bună dreptate, având în vedere remarcabilele beneficii pe care le aduc sănătății. În plus, vinul este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial, acesta având, de asemenea, o serie de efecte terapeutice.
Strugurii îngrașă?
Strugurii ne plac, însă inevitabil, fiind fructe și conținând fructoză, ne întrebăm dacă strugurii ne îngrașă. Ei bine, nu, strugurii nu ne îngrașă atâta timp cât îi consumăm adecvat. Dacă sunt mâncați în prima parte a zilei și nu mai mult de un ciorchine, aceștia nu îngrașă, ba din contră, aduc beneficii frumuseții. Semințele de struguri conțin polifenoli, substanțe care au o putere uimitoare de a anihila zahărul și de a accelera metabolismul, favorizând arderea grăsimilor. În plus, un alt beneficiu adus frumuseții este faptul că strugurii încetinesc procesul natural de îmbătrânire.
Ce conțin strugurii
Strugurii, în special strugurii negri, conțin resveratrol, unul dintre cei mai importanți antioxidanți regăsiți în natură, net superior celor regăsiți în vitamina C. Pe scurt, strugurii conțin aproximativ 1.600 de compuşi cu efect antioxidant, prin urmare sunt aliați nu doar ai sănătății, ci și ai frumuseții. De asemenea, strugurii conțin vitamine (C, E, K) și minerale (calciu, magneziu, potasiu, fosfor, mangan), dar și polifenoli și flavonoide, Omega-6 și acid linoleic.
Citeşte întreaga ştire: Strugurii au beneficii uimitoare. De ce e bine să-i consumi