15.8 C
New York City
duminică, mai 19, 2024

Buy now

spot_img

Universitatea din Oradea găzduiește prima întâlnire a Grupului de Lucru EU GREEN pentru Accesibilitate, Incluziune și Diversitate

Grupul de lucru dedicat Accesibilității, Incluziunii și Diversității, parte a prestigioasei alianțe academice europene EU GREEN, se va reuni pentru prima dată la Universitatea din Oradea. Întâlnirea este programată să aibă loc între 24 și 28 septembrie 2023.

La această importantă reuniune vor participa prorectori, directori și experți cu responsabilități în domeniul accesibilității, incluziunii sociale și diversității din universitățile partenere ale EU GREEN. Aceste universități includ Wrocław University of Environmental and Life Sciences (Polonia), University of Evora (Portugalia), OVGU Magdeburg (Germania), University of Angers (Franța), Atlantic Technological University (Irlanda), University of Extremadura (Spania), University of Gävle (Suedia), și gazda, Universitatea din Oradea, din România.

Principalele subiecte de dezbatere la această întâlnire vor fi Carta Accesibilității, Incluziunii și Diversității și Raportul partenerilor EU GREEN cu privire la Programele de Învățare Continuă. Scopul este de a identifica cele mai bune practici din fiecare universitate și de a le integra în cadrul întregii alianțe academice europene.

Prof. univ. dr. Anca Dodescu, prorector al Universității din Oradea și coordonatorul activităților EU GREEN la nivelul instituției orădene, a explicat: „Fiecare universitate în parte are propriile sale practici și reglementări referitoare la incluziune și diversitate, precum și învățarea continuă. În timpul întâlnirilor de la Oradea, reprezentanții universităților partenere din EU GREEN vor prezenta aceste practici și vor cădea de acord cu privire la adoptarea celor mai bune dintre ele la nivelul întregii alianțe academice europene.”

De asemenea, în ultima zi a întâlnirii, se va discuta despre modul în care universitățile membre ale EU GREEN pot facilita accesul la activitățile culturale și sportive pentru persoanele vulnerabile.

„Întâlnirea săptămâna viitoare reprezintă primul eveniment important al EU GREEN găzduit de Universitatea din Oradea. Pentru noi, acest eveniment are o semnificație specială, deoarece vor fi validate primele materiale elaborate în cadrul Grupului de lucru pentru Accesibilitate, Incluziune și Diversitate, un grup condus de universitatea noastră. Carta Accesibilității, Incluziunii și Diversității va fi asumată, în anul următor, de toate universitățile membre EU GREEN și va fi promovată și respectată în practică de către acestea. În ceea ce privește programele de învățare continuă, ne dorim să identificăm și să selectăm cele mai bune practici din universitățile noastre, pe care să le propunem ca practici comune la nivelul partenerilor EU GREEN,” a adăugat prof. univ. dr. Anca Dodescu.

Evenimentul de la Oradea marchează un pas semnificativ în promovarea valorilor de accesibilitate, incluziune și diversitate în învățământul superior european.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?