3 C
Oradea
joi, februarie 22, 2024
AcasăEVENIMENTEZilele Culturii Slovace vor fi sărbătorite în Cetatea Oradea

Zilele Culturii Slovace vor fi sărbătorite în Cetatea Oradea

Oradea se pregătește să găzduiască evenimentele Zilelor Culturii Slovace, organizate cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Slovace. Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), Primăria Municipiului Oradea și Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, cu sprijinul Departamentului pentru slovacii din diaspora din cadrul Guvernului Slovaciei, au pregătit un program bogat și diversificat care va avea loc în perioada 15-17 septembrie 2023 în Cetatea Oradea.

Festivitățile debutează pe 15 septembrie cu vernisajul expoziției „Frumusețea în costum popular slovac”. Această expoziție va oferi vizitatorilor ocazia de a descoperi bogăția și frumusețea costumelor tradiționale slovace.

În ziua de 16 septembrie, Cetatea Oradea va fi în centrul atenției, gazduind o serie de evenimente culturale speciale. Printre acestea se numără dansuri și cântece tradiționale slovace, concursuri gastronomice cu produse culinare tradiționale slovace, dar și concerte susținute de formațiile Čardáš din Abova și Kollárovci. Este o ocazie perfectă pentru vizitatori să se bucure de muzica și dansurile tradiționale ale culturii slovace.

Evenimentul Zilele Culturii Slovace se încheie în 17 septembrie cu o slujbă religioasă în Biserica Romano-Catolică din Cetatea Oradea.

Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România dorește să mulțumească tuturor celor care au sprijinit proiectele și inițiativele comunităților slovace din România și face un apel către toți cei interesați să participe la aceste activități speciale.

Programul evenimentului este următorul:

Vineri, 15 septembrie

  • 17:00 – Deschiderea vernisajului „Krása v kroji” – „Frumusețea în costum popular slovac”

Sâmbătă, 16 septembrie

  • 09:00 – 18:00 – Concurs gastronomic, prezentarea culturii culinare slovace, cu delicii precum găluște slovăcești cu brânză „halušky” și plăcinte slovăcești cu cartofi „točňe”
  • 14:00 – 19:00 – Program cultural artistic, cu ansambluri folclorice din comunitățile slovace din România
  • 19:30 – 21:00 – Concert susținut de trupa Kollárovci din Slovacia

Duminică, 17 septembrie

  • 13:00 – 14:30 – Hramul bisericii Sfânta Fecioară Maria Îndurerată

Pentru mai multe detalii despre eveniment și actualizări, puteți urmări pagina de Facebook a Cetății Oradea: Cetatea Oradea sau să contactați organizatorii la adresa de e-mail: office@visitoradea.com.

Haideți să celebrăm și să ne bucurăm de frumusețea și cultura slovacă în aceste zile speciale! #ZileleCulturiiSlovace #CetateaOradea #CulturăSlovacă

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?