12 C
Oradea
marți, octombrie 3, 2023
AcasăMuzeul Țării CrișurilorConcursul Literar "Scrisori către Iosif Vulcan" - 0 oportunitate pentru tinerii talentați

Concursul Literar „Scrisori către Iosif Vulcan” – 0 oportunitate pentru tinerii talentați

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal se alătură inițiativei culturale de promovare a literaturii și creativității tinerilor prin organizarea unui nou concurs literar online. Începând cu data de 12 septembrie 2023, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, se lansează concursul „Scrisori către Iosif Vulcan”. Acesta este adresat elevilor din gimnaziu și liceu, indiferent de localitatea din țară sau din diaspora de unde provin.

Tema concursului, „Scrisori către Iosif Vulcan”, își propune să aducă în prim-plan personalitatea lui Iosif Vulcan, una dintre figurile marcante ale literaturii române din sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Participanții sunt încurajați să își pună imaginația și gândirea creativă la treabă și să redacteze texte literare captivante.

Lucrările vor fi redactate în format Word, având un maxim de 2 pagini. Se recomandă folosirea fontului Times New Roman, dimensiunea 12, cu spațierea la 1,5 rânduri și alinierea la „Justify”. Fiecare text trebuie să pornească de la cuvintele: „Cine ești tu Iosif Vulcan?”. În finalul lucrărilor, tinerii sunt rugați să își completeze datele personale, inclusiv numele complet, vârsta, clasa, școala, localitatea și județul de proveniență.

Perioada de desfășurare a concursului este între 12 septembrie și 5 noiembrie 2023. Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail pedagogiemuzeala@mtariicrisurilor.ro.

Pentru a răsplăti creativitatea și talentul tinerilor participanți, se vor acorda două premii, unul pentru categoria de gimnaziu și celălalt pentru liceu. Aceste premii constau în cărți și o vizită gratuită în întregul complex muzeal. De asemenea, se vor acorda două premii speciale pentru originalitatea lucrărilor.

Rezultatele concursului vor fi anunțate pe pagina de Facebook a instituției, oferind astfel oportunitatea tinerilor talentați să își vadă munca și creativitatea recunoscute la nivel public.

Persoana de contact pentru mai multe informații este Lavinia Ungureanu, muzeograf la Secția Muzee memoriale, grupuri sociale și istorie a minorităţilor, care poate fi contactată la numărul de telefon 0742054686.

Participă la acest concurs și lasă-ți creativitatea să zboare!

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?
%d blogeri au apreciat: