23.8 C
New York City
joi, iunie 13, 2024

Buy now

spot_img

”E extraordinar ce se întâmplă!” OraDeA Bate Recordul de Guinness Book

Oradea intră sigur în Cartea Recordurilor, cel puțin așa ne asigură Kinga Sbestyen, fondatorul Kangoo Jumps România.

Vestea extraordinar de bună a venit ieri de la oficialii care gestionează aplicația Jump Class, acea aplicație prin intermediul căreia doritorii să participe la doborârea recordului se putea înscrie la eveniment. Asta înseamnă că numărul necesar de participanți a fost depășit.

Pentru a doborî vechiul record(1200 de oameni) ar fi fost nevoie de 1500 de participanți, iar blocarea aplicației confirmă că numărul înscrișilor este deja suficient.

Sănătate pe ghete

Despre ce eveniment este vorba? Despre Cea mai mare clasă de Kangoo Jumps! Adică cei mai mulți oameni care practică acest ”sport” pe ghete simultan.

Kangoo Jumps este cel mai bun mod de a ilustra expresia ”a îmbina utilul cu plăcutul”, iar în plus aduce sănătate. Este un sport care necesită acreditare și avizare pentru a putea fi predat, dar care este recomandat tuturor persoanelor, indiferent de sex, convingeri religioase sau ”dotări de la natură”.

Sportul poate fi practicat de diabetici, supraponderali, cardiaci, oameni cu probleme de coloană sau afecțiuni pneumologice. Cu toate că la nivel internațional au fost deja demonstrate beneficiile pentru sănătate, echipa de la Oradea(antrenorul, doi medici și un profesor universitar) au dorit să prezinte pe viu orădenilor rezultatele concrete în ameliorarea stării de sănătate a practicanților.

Toate datele adunate în ultimele 6 luni de la cei aproximativ 80 de practicanți care au urmat de 3 ori pe săptămână antrenamentele, vor fi prezentate mâine, 12 octombrie, într-o conferință de presă.

Cine este Kinga Sebestyen?

Fondatorul clubului din Oradea este o ”tânără” de 46 de ani din Miercurea Ciuc, care a ajuns la Oradea, după un stagiu în Serbia, la solicitarea doamnei Olivia Burtă de la Facultatea de Medicină.

Are doi copii, o fată care i-a moștenit pasiunea și predă același sport în localitatea de baștină, și un băiat de 23 de ani care studiază managementul și joacă hockey în Canada, la Calgary. Băiatul a ajuns azi în jurul orei 13 pe aeroportul din Oradea pentru a lua parte și el la eveniment.

Kinga este lector la Federația Română Sportul pentru toți, și a înființat cluburi de Kangoo Jumps în Suedia, Serbia, Bulgaria și România. Este o persoană plină de energie pozitivă pe care o împarte cu cei din jur, dovadă și cei peste 350 de practicanți ai acestui sport în Oradea.

A ajuns în Oradea la solicitarea Oliviei Burtă, care a rugat-o să vină să ajute niște fete de la facultate, care erau bolnave. Din păcate, începutul cursurilor a fost tardiv pentru una dintre studente, care nu a mai pututfi ajutată. Dar restul….se bucură și acum de mișcare și entuziasm.

 

Festivalul OraDeA Bate Recordul- un eveniment energic, colorat, sănătos, frumos și melodios

Este un eveniment care se va desfășura în Piața Unirii la o zi după Ziua Orașului, adică duminică 13 octombrie de la ora 13. Adunarea celor 1500 de ”sportivi” este programată la ora 11. Va fi un eveniment complet, care va cuprinde sport, dans, muzică și coregrafie, culoare și multă stare de bine.

Kinga e foarte mândră că România ca intra în Cartea Recordurilor prin intermediul orașului de pe malurile Crișului Repede.

Cei 1500 de participanți vor purta tricouri colorate în cele trei culori ale tricolorului românesc, roșu, galben și albastru, câte 500 pentru fiecare culoarea, așa că doar acest aspect al evenimentului garantează deja o panoramă extraordinară.

 

Invitați și participanți sunt și Frații Jdieri, cei care vor asigura acompaniamentul evenimentului cu piesa ”Curăță ghetele, accelereaza”.

Recordul impune ca timpul efectiv de mișcare al participanților să fie de minim 30 de minute, dar cei care doresc pot să rămână încă două ore să se distreze. Toți vor primi dovezi că au participat la cea mai mare clasă de Kangoo Jumps și suveniruri plăcute.

Poți afla de ce e considerat sportul ca fiind sănătate pe ghete, ce înseamnă KAPO și multe alte detalii interesante din interviul acordat astăzi în cadrul emisiunii ”Made in Oradea”, de la Radio Transilvania:

Iar de aici, poți afla mesajul organizatorilor:

 

 

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?