23.8 C
New York City
joi, iunie 13, 2024

Buy now

spot_img

Problema fara solutie de moment

Cea mai grea incercare pentru Europa dupa cel de al doilea razboi mondial este coronavirusul este examenul unde Uniunea Europeana incearca sa infrunte autobirocratia,nepasarea liberalismul si chiar societatea deschisa.Nu sunt in masura sa apreciez gandirea sau mentalitatea cuiva dar pot sa apreciez ce se intampla daca numai au loc 16000 de zboruri zilnice numai la nivel de Europa.

Orchestra

Modul de functionabilitate din anul anterior cu crestere economica cu un nivel ridicat de viata pentru Europa a insemnat o orchestra cu 28 de artisti si 28 de instrumente muzicale dirijate concomitent in salile de concerte de la Bruxelles sau Strasbourg si care cu toate greutatile de proba si de sincronizare au prezentat un spectacol bun.Ironia sortii sau poate altceva odata cu iesirea Regatului din comunitate a dat startul la o mini degringolada cu epidemie sau fara acest an a inceput cu un minus evident de 13miliarde de euro suma pe care regatul o cotiza activ la bugetul Uniunii Europene . Ramanand la ideea anterioara a cazut vioara intai din orchestra si logistica din spatele instrumentului.

Epidemia

Tot circul panica sau musamalizarea infestarea si carantina masurile care s-au luat ad-hoc si realitatea ca ,,mor oameni „zilnic din in ce mai multi denota ca Uniunea Europeana nu a avut ,nu are si nu va avea un plan unic de urgenta care sa se aplice la nivel de continent pentru simplul fapt ca Uniunea Europeana serveste interesul economic global si nicidecum integritatea si suveranitatea statelor membre.Ca sa fiu mai explicit epidemii au fost si in trecut ;ebola,gripa spaniola,gripa aviara si atunci au fost decese dar nu s-a accentuat atat de repede si pe o suprafata atat de mare ca in momentul de fata. Autobirocratia din comunitate a generat o incapacitate de a  opera la nivel de continent si viceversa . Nici o tara nici Italia sau guvernul italian nu si-a asumat responsabilitatea de a lua masuri stricte pe suprafetele infestate cu coronavirus.Au aprobat starea de urgenta si carantina dar lumea se plimba prin parcuri mergea la restaurante socializa in stil mediteraneean si implicit numarul de bolnavi a explodat . La nord de Lombardia in Bavaria au fost doar 2 cazuri pe aceeasi arie desi oamenii circula liberi nu exista ingradire de loc de munca .Nu putem spune ca sistemul medical italian e mai putin dezvoltat decat cel bavarez dar faptul ca in Germania este unitar adica o salvare si acelasi tip de ingrijire pe suprafata tarii si nu diferentiat de la un judet la altul asa precum in Italia.

Panicarea populatiei

Nu gresesc cand afirm ca mass media de senzatie a incercat sa profite de pe urma coronavirusului si chiar au fost siteuri care au publicat 6-700 de articole pe zi pentru a atinge o cat mai mare rata de vizualizare si clicuri fara sa garanteze pentru verosimilitatea acelora.Asa se face ca multi europeni au asaltat magazinele si si-au luat baxuri de faina de prajitura si cantitati de vis maior de conserve prin care s-a generat un dezechilibru de logistica si depozitare in mai multe tari.Probabil la toamna o sa fie epidemia de molime din faina de la cetatenii panicati de media. Aceasta panicare a populatiei este un act penal evident prin dezinformare se creeaza ideea lipsurilor , a incompetentei si a tunurilor medicale care urmeaza pentru achizitia unor produse de igiena sau medicale care nu vor mai fi utilizate poate niciodata.

Divergenta

Doua aspecte trebuie evidentiate UE a vrut sa deschida un fond de 25 miliarde de euro pentru acest tip de caz de urgenta fara precedent unde ministri de externe nu au cazut de comun acord si 2 Italia ar fi dorit sa acceseze masti de protectie din UE din asa zisul fond de reciprocitate dar nici o tara nu s-a oferit sa-i dea …….asadar Italia a apelat la o achizitie din China pentru mastile de protectie. Intrebarea mea este ce masura o sa aprobe UE fata de cetatenii europeni care nu o sa-si plateasca ratele la banci datorita faptului ca nu au mers la lucru sau din cauza epidemiei isi pierd locurile de munca ? va spun eu cu certitudine executare silita.

Liked it? Take a second to support chioricazambilica on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?