15.5 C
New York City
luni, aprilie 22, 2024

Buy now

spot_img

Concertul „Virtuozitate și Emoție” al Filarmonicii de Stat Oradea cu Mozart în prim-plan

Filarmonica de Stat Oradea vă invită la un eveniment muzical de excepție, intitulat „Virtuozitate și Emoție”. Concertul va avea loc joi, 28 septembrie, la ora 19:00, în sala de concerte „Enescu – Bartók”. Acest eveniment deosebit îi va aduce în prim-plan pe dirijorul talentat Cezar Verlan și pe clarinetistul virtuoz Emil Vișenescu.

Muzica Fascinantă a lui Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart, unul dintre cei mai mari compozitori ai culturii vestice, este cunoscut pentru muzica sa excepțională, care este admirată pentru frumusețe, eleganță și bogăția sa armonică. Mozart a fost o figură de seamă a perioadei Clasicismului și a lăsat în urmă peste 800 de lucrări în toate genurile muzicale ale epocii.

Deși a trăit doar 35 de ani, Mozart a avut un impact imens asupra muzicii clasice. Lucrările sale sunt considerate pietre de temelie ale repertoriului universal. Compozitorul a creat opere care îmbină virtuozitatea cu emoția și care rămân în inimile ascultătorilor din întreaga lume.

Programul Concertului

Concertul „Virtuozitate și Emoție” va include o selecție impresionantă de lucrări semnate de Mozart, care vor demonstra măiestria sa în domeniul muzicii clasice. Iată programul complet al concertului:

  1. Momente din baletul „Les petit riens” Această lucrare aduce în prim-plan virtuozitatea și eleganța muzicii lui Mozart și va deschide concertul într-un mod captivant.
  2. Simfonia nr. 29 în La major, K.385 Simfonia nr. 29 este una dintre cele mai cunoscute simfonii de tinerețe ale lui Mozart și surprinde perfecțiunea și măiestria sa compozițională.
  3. Concertul pentru clarinet și orchestră în La major, K.622 Acest concert impresionant pentru clarinet și orchestră va fi interpretat de clarinetistul de excepție Emil Vișenescu. Lucrarea este un exemplu remarcabil al abilităților lui Mozart de a transmite emoție și virtuozitate prin muzică.
  4. Simfonia nr. 35 „Haffner”, K. 385 Simfonia „Haffner” este una dintre cele mai apreciate creații ale lui Mozart, cu o istorie fascinantă legată de comanda familiei Haffner. Acestă lucrare va încheia concertul într-o notă triumfală.

Despre Soliști și Dirijor

Emil Vișenescu, clarinetistul care va fi în centrul atenției în concertul pentru clarinet, este un muzician talentat și apreciat în lumea muzicală. Cu o carieră internațională și colaborări prestigioase, Emil Vișenescu promite să ofere o interpretare captivantă și plină de emoție a operei lui Mozart.

Cezar Verlan, dirijorul evenimentului, s-a evidențiat prin pasiunea și talentul său în domeniul dirijării muzicale. Cu o pregătire solidă și o experiență vastă în interpretarea muzicii clasice, Cezar Verlan va conduce Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea într-o interpretare memorabilă a capodoperelor lui Mozart.

Bilete și Informații Suplimentare

Biletele pentru acest concert special pot fi achiziționate online pe platforma bilete.ro sau direct de la Casa de Bilete a Filarmonicii de Stat Oradea. Este o ocazie unică de a experimenta frumusețea muzicii lui Mozart într-o interpretare captivantă.

Urmați Filarmonica de Stat Oradea pe rețelele sociale pentru a fi la curent cu toate noutățile și evenimentele viitoare:

Nu ratați această oportunitate de a vă bucura de muzica lui Mozart interpretată de artiști de excepție. Așteptăm cu nerăbdare să vă întâlnim la concertul „Virtuozitate și Emoție” în Oradea, pe 28 septembrie, pentru o seară magică de muzică clasică.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?