Concertul „Innamorato di te” aduce o seară magică de muzică italiană la Oradea – intrare liberă

0
92

Oradea se pregătește să își îmbrace hainele de sărbătoare muzicală în seara zilei de vineri, 1 septembrie 2023, când Piața „Regele Ferdinand” va deveni gazda unui eveniment muzical impresionant – concertul vocal-simfonic „Innamorato di te”, care începe la ora 21. Această ocazie specială face parte din stagiunea estivală INITIO 2023 a Filarmonicii de Stat Oradea și promite să aducă romantism, căldură și visare pe scena muzicală.

Dirijorul Vladimir Lungu va conduce această călătorie muzicală impresionantă, însoțit de artiști de marcă ai scenei muzicale. Evenimentul aduce pe scenă un ansamblu impresionant de soliști talentați: baritonul Florin Estefan, tenorul Eusebiu Huțan, bandoneonistul Giancarlo Palena și pianistul Ovidiu Lup. Acești artiști remarcabili vor interpreta un repertoriu care sărbătorește frumusețea și pasiunea muzicii italiene.

„Innamorato di te” – care înseamnă „Îndrăgostit de tine” – va purta ascultătorii într-o călătorie muzicală fascinantă prin cele mai romantice și cochete orașe din Italia, precum Veneția, Portofino și Napoli. Programul concertului este alcătuit în mare parte din piese italienești celebre, care captează esența și farmecul acestei țări însorite.

Printre piesele de excepție incluse în program se numără: „Por una Cabeza”, „L’appuntamento”, „Love in Portofino”, „Senza fine”, „Carnaval de Veneția”, „Champagne”, „A mano mano”, „Vivo per lei”, „Czardas – Vittorio Monti”, „Your love – Ennio Morricone”, „Mi manchi”, „Adagio”, „Parla piu piano”, „Caruso”, „Tarantella Napolitană” și multe altele.

Un aspect interesant al acestui concert este diversitatea genurilor muzicale abordate. De la tango la arii de operă și piese celebre ale muzicii italienești, spectacolul va captiva inimile ascultătorilor prin varietatea sa de sunete și emoții.

„Innamorato di te” reprezintă un final perfect pentru stagiunea estivală INITIO 2023 a Filarmonicii de Stat Oradea. În timp ce razele soarelui se retrag, muzica va prelua scena și va încânta publicul cu pasiunea, romantismul și melodiile îndrăgite ale Italiei.

Este o oportunitate unică pentru iubitorii de muzică de a se bucura de o seară specială în aer liber, într-un cadru muzical unic, aducându-le aminte de frumusețea și puterea muzicii de a crea emoții profunde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.