Tango Simfonic | INITIO 2023: O noapte de ritmuri pasionale în aer liber

0
58

În inima Cetății Oradea, curtea interioară prinde viață într-o armonie captivantă. Pasionații de muzică sunt invitați să ia parte la un eveniment special care marchează stagiunea estivală INITIO 2023 a Filarmonicii de Stat Oradea – „Tango Simfonic”. Sub bagheta dirijorului Radu Popa, soliștii Analia Selis (voce) și Mariano Castro (pian) vor împărți scena cu Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea pentru a crea o atmosferă feerică în inima orașului.

Călătorie muzicală prin ritmurile Sudului

Sub cerul liber, tango-ul argentinian se reîntruchipează într-un mod captivant. Dirijorul Radu Popa preia bagheta pentru a conduce Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea într-o călătorie muzicală prin ritmurile sudului, prin piesele semnate de marii compozitori ai genului. Soliștii Analia Selis și Mariano Castro vor aduce energia și pasiunea autentică a tango-ului, punându-și amprenta asupra fiecărei note.

De la melancolie la extaz

Programul serii promite o varietate de compoziții care traversează toate nuanțele de sentimente specifice tango-ului. De la melancolie până la extaz, fiecare piesă dezvăluie o altă fațetă a acestui gen muzical încărcat de pasiune. În prima parte a concertului, publicul va fi captivat de acordurile „Oblivion / Zaraza” de Astor Piazzolla și Benjamín Tagle Lara, precum și de nostalgicele „Nostalgias” și „Flor de lino”. Melodiile precum „Milonga Sentimental” și „Los mareados” vor completa prima parte a serii, răspândind în aer aroma tango-ului în toată splendoarea sa.

Evoluție și tradiție

Cea de-a doua parte a concertului se îndreaptă către lucrări clasice precum „El día que me quieras”, „Palomita blanca” și „Por una cabeza”, piese care au devenit părți esențiale ale patrimoniului muzical argentinian. Tradiția se împletește cu evoluția prin piesele interpretate cu măiestrie de Analia Selis și Mariano Castro.

Artiști remarcabili, interpreți adevărați

Soliștii Analia Selis și Mariano Castro, două nume cu cariere impresionante în lumea muzicii, vor oferi publicului ocazia de a călători în timp și spațiu, în universul pasional al tangoului. Vocea lui Analia Selis și virtuozitatea lui Mariano Castro vor aduce sufletul tango-ului în fața publicului, creând o experiență muzicală memorabilă.

Cuvinte de încheiere

Prin concertul „Tango Simfonic”, Filarmonica de Stat Oradea transformă Cetatea Oradea într-un sanctuar al muzicii și al pasiunii. Într-o seară de vară, acordurile tango-ului argentinian se îmbină cu atmosfera istorică și încărcată de farmec a Cetății, oferind publicului o experiență muzicală ce nu poate fi uitată. Alăturați-vă nouă vineri, 25 august, la ora 20:00, în curtea interioară a Cetății Oradea, pentru o noapte de muzică pasională și evocatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.