15.8 C
New York City
duminică, mai 19, 2024

Buy now

spot_img

Antrenori și arbitrii de taekwon-do ITF din Romania perfecționați la Oradea

În perioada 22-24 septembrie, orașul Oradea a fost gazda unui eveniment de importanță națională pentru pasionații și practicanții de taekwon-do ITF din România. Stagiul Național de Perfecționare a Antrenorilor și Arbitrilor, organizat de ACS Royal Kwon Oradea, sub îndrumarea președintelui Oprescu Cosmin, a reunit participanți entuziaști din întreaga țară pentru a-și îmbunătăți abilitățile și cunoștințele.

Evenimentul a avut loc în sala de sport a Școlii Generale Oltea Doamna din Oradea și a adunat nu mai puțin de 111 cursanți din 12 cluburi din întreaga țară. Aceștia au avut ocazia de a învăța și de a se perfecționa sub îndrumarea unei comisii tehnice de excepție. Master Mureșan Alexandru, deținător al gradului 8 Dan, împreună cu Lăzurcă Alin (6 Dan) și Ionicescu Marius (6 Dan) au condus sesiunile de instruire pentru antrenori și instructori. De asemenea, cursurile de prim ajutor, susținute de Hondru Mihai (6 Dan), și cele de autoapărare, coordonate de Tripa Francisc (4 Dan), Fisher Arthur (4 Dan) și Popa Cristinel (3 Dan), au fost parte integrantă a programului.

Un moment important al stagiului a fost cursul de arbitraj, care s-a încheiat cu un test de promovare în fața Comisiei de arbitraj a Federatiei Romane de Taekwon-do ITF. Această comisie a fost formată din experți cu graduri impresionante, cum ar fi Banea Ciprian (5 Dan), Popa Cristian (5 Dan), Fogorosi Tibor (4 Dan) și Zaharia Alin (4 Dan). Acest test de promovare a oferit cursanților oportunitatea de a-și demonstra abilitățile și cunoștințele dobândite în timpul stagiului.

Delegația clubului organizator, Royal Kwon, a fost condusă de către domnul președinte Tripa Francisc (4 Dan), și a avut un rol esențial în desfășurarea cu succes a evenimentului. La stagiul de pregătire au participat instructori dedicați, cum ar fi Gug Bogdan (3 Dan), Tripa Renata (1 Dan), Kapalai Zsolt (1 Dan), Ghuti Zoltan (1 Dan), Tripa Kira (1 Dan), și arbitrii Irimie Bogdan (1 gup) și Gaidos Darius (2 gup).

Acest stadiu de perfecționare a adus împreună pasionați și profesioniști din lumea taekwon-do ITF, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta cunoștințele și de a-și îmbunătăți abilitățile. Oradea a fost gazda perfectă pentru acest eveniment, care a contribuit la consolidarea comunității taekwon-do ITF din România și la promovarea acestui sport minunat. Cu astfel de inițiative, taekwon-do ITF continuă să crească și să prospere în țara noastră, ducând mai departe tradiția de excelență și dedicare.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?