23.8 C
New York City
joi, iunie 13, 2024

Buy now

spot_img

Lucaciu în lanțuri sau Rebreanu fotbalului românesc: Vasile Miriuță nu a rezistat în Ungaria

Vasile Miriuță a rămas fără echipă, după ce a fost demis de la Kisvarda.

Kisvarda este la 11 puncte de liderul Fehervar, după primele 8 etape disputate.

„Îmi pare rău că s-a ajuns aici, dar vreau să le mulțumesc celor de la Kisvarda pentru șansa pe care am primit-o. Le doresc mult succes, echipei și fanilor!”,

a spus Miriuță după anunțul făcut de conducerea clubului.

Informația a apărut sec, după ședința de luni, în urma unor rezultate considerate slabe, echipa fiind pe locul 6 după 8 etape.

„Am decis să intrerupem contractul cu Vasile Miriuță. Clubul nostru și antrenorul au idei diferite despre fotbal. După ședința pe care am susținut-o marți, am decis să îi mulțumim lui Miriuță pentru munca depusă, dar drumurile noastre se vor despărți”, se arată pe site-ul oficial al clubului.

 

N-am noroc, ce să fac?

N-ai cum să nu scrii despre Miriuță, în contextul în care fotbalul românesc produce el ce valori produce, dar nu păstrează nimic pentru viitor și a crea o industrie adevărată. Majoritatea pleacă pentru că aici nu au un viitor și speră la realizare dincolo. Miriuță săracul n-are baftă și pace.

Deși e dinamovist convins, el e moroșan , născut la Baia Mare. Poate din această cauză ultrașii din Peluza Cătălin Hâldan nu l-au suportat și l-au poreclit ”bozgorul”. Nici o problemă: elegant ca un baron, a plecat de la Dinamo fără să-și incaseze salariile.

A antrenat mai peste tot, chiar și la CFR a stat un an. Este pragmatic și un adevărat profesionist, are un efect benefic asupra jucătorilor cu care face minuni. Grozav și Ene, spre exemplu au renăscut sub mâna lui.

O singură problemă are Miriuță: conducerea clubului. De câte ori a încercat să-și impună tactica sau jucătorii, se lovește de împotrivirea celor din conducerea clubului, care ori nu-l înțeleg, ori au alte obiective decât el. Regulă care pare că ”a funcționat” și de data aceasta.

Și mai are o calitate Miriuță: poate cel mai mare merit este că nu a jucat împotriva României cu naționala Ungariei!

 

Idolatrizat în Bundesliga și de Viktor Orban

Ca jucător, reprezentativ pentru el rămâne sezonul 2000-2001. Face parte din echipa sezonului și aproape de unul singur reușește să mențină Energie Cottbus în Bundesliga. Marchează atunci 12 goluri, dintre care 7 ”epice”, iar cu ultimul chiar reușește să salveze echipa. Este idolatrizat de suporterii de acolo până în ziua de astăzi.

La București îl cheamă ”Moroșanul bozgorit”, în Ungaria este divinizat de Viktor Orban. Și a fost și de fanii echipei, până la decizia de săptămâna aceasta. Ultrașii lor, Vardai Vitezek ar fi bine să nu uite că anul trecut tremurau de mama focului de frica retrogradării!!!!

Pițurcă al Ungariei!

Kisvarda e un fel de Rădăuți al Ungariei. Se produc spirtoase, se face ceva agricultură, dar baza e …contrabanda cu țigări.

Bani mulți la Kisvarda! Stadion nou, acoperit! Interiorul e chivernisit ca la o casă de rendez-vous!

Echipa e încropită pe interese, așa cum și la noi sunt echipele Voluntari, Chiajna sau Clinceni, nu se bazează pe tradiție. E susținută politic, așa cum la noi e echipa Turris Turnu Măgurele. Mahării din spate este ministrul dezvoltării, Miklos Sesztak, printr-un interpus: Revesz Attila, un camionagiu care din plictiseală a terminat și el, pe bani desigur, Pro Uefa din Ungaria. E un fel de Becali al nostru, care n-a jucat nici un minut în viața lui, dar vrea să pară Doctor.

Attila ăsta e omul din conducere care insistă să impună jucătorii și tactica, iar gurile rele spun că pretindea mită de la jucători pentru a fi introduși în echipă. Nu de la maghiari! De la ucrainieni, brazilieni etc. Așa cum făcea Pițurcă la Steaua și la Națională.

Adevărul din spatele comunicatului

Și aici vine morala și adevărul care se ascunde în spatele comunicatului sec de pe site-ul formației! După un început în forță al lui Miriuță cu echipe din fruntea clasamentului, nu se mai înțelege cu camionagiul. După o înfrângere cu echipa susținută politic de Fidesz, Revesz intră peste el în vestiar iar Miriuță îl dă afară. Attila suferă o criză de orgoliu și-i desface contractul moroșanului.

Pentru că asa e în fotbalul de azi din Europa de Est. Vorba consultantului meu pentru acest articol, Piști Toth: Miriuță e Vasile Lucaci înlănțuit și Liviu Rebreanu fotbalului nostru!

Liked it? Take a second to support chioricazambilica on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?