15.8 C
New York City
duminică, mai 19, 2024

Buy now

spot_img

La început de an școlar, atenție la rechizitele și articolele vestimentare pentru școală ale copilului !

Cu apropierea începutului de an școlar, părinții intră într-un nou sezon de pregătiri și achiziții pentru copiii lor. Școlile se redeschid, iar o mulțime de rechizite, uniforme și articole vestimentare trebuie procurate. În acest context, Organizația pentru Protecția Consumatorilor, cunoscută sub numele de InfoCons, vine în ajutorul părinților cu sfaturi și recomandări importante pentru a asigura că achizițiile sunt realizate în cunoștință de cauză și că produsele sunt sigure și de calitate.

InfoCons încurajează părinții să fie părinți responsabili și să verifice alertele Uniunii Europene, atât pentru articolele de îmbrăcăminte, cât și pentru rechizite, prin intermediul Aplicației Gratuite InfoCons.

Pregătiri pentru un nou an școlar de succes

Fie că este vorba de rechizite esențiale cum ar fi caiete, creioane, pixuri sau de uniforme școlare și haine, este important să abordăm achizițiile cu atenție și să ținem cont de recomandările specialiștilor de la InfoCons. Ei ne îndeamnă să ne asigurăm că produsele pe care le cumpărăm sunt conforme cu standardele de calitate și siguranță. Astfel, câteva sfaturi utile pot face diferența în asigurarea unui început de an școlar reușit:

  • Verifică sursa: Achiziționează produsele din magazine specializate sau raioane care oferă documente justificative precum bon fiscal, chitanță sau factură. Acestea sunt esențiale pentru a avea o bază solidă în cazul în care apar probleme ulterioare.
  • Citește eticheta: Asigură-te că produsele au eticheta în limba română care conține informații esențiale despre produs, inclusiv denumirea producătorului, importatorului, compoziția, instrucțiunile de întreținere și dimensiunile.
  • Rechizite: Pentru rechizite precum caiete, blocuri de desen sau creioane, fii atent la detaliile de compoziție, număr de file sau gramaj.
  • Uniforme și haine: Pentru articolele de îmbrăcăminte, asigură-te că etichetele produselor textile conțin informații în limba română despre compoziție, fibrele componente și tratamentele recomandate.

Alerte și recomandări de siguranță

InfoCons a identificat anumite riscuri pentru anumite produse, iar acestea sunt notificate în cadrul Aplicației InfoCons. Aceasta este o resursă valoroasă pentru părinți, deoarece furnizează alerte zilnice pentru produsele nealimentare. Iată câteva exemple de riscuri identificate:

  • Anumite produse de papetărie conțin substanțe periculoase precum benzină nafta ușoară hidrotratată (petrol) sau materiale plastice cu conținut excesiv de ftalat de bis(2-etilhexil) (DEHP), care pot dăuna sănătății copiilor.
  • În cazul articolelor de îmbrăcăminte, anumite produse conțin cordoane funcționale lungi cu capete libere în zona gâtului, prezentând riscuri de strangulare sau leziuni.

Descarcă aplicația gratuită InfoCons

Pentru a avea acces direct la alertele și recomandările InfoCons, puteți descărca aplicația gratuită de pe platformele App Store, Google Play sau App Gallery. Aceasta vă oferă posibilitatea de a verifica rapid și transparent informațiile legate de siguranța și calitatea produselor pe care le achiziționați pentru copii.

În concluzie, un început de an școlar reușit necesită o pregătire atentă și responsabilă din partea părinților. Informația este cheia, iar aplicația InfoCons oferă instrumentele necesare pentru a face achiziții informate și sigure. Asigurați-vă că echipați copiii cu cele mai bune resurse și că fiecare pas înainte este făcut cu încredere în produsele achiziționate. Fiți părinți responsabili și luați decizii informate pentru bunăstarea copiilor voștri!

„Cu cât avem acces la multe informații, cu atât este mai greu să alegem! InfoCons te ajută să alegi în cunoștință de cauză TU pentru TINE și pentru COPIII TĂI, fără perturbarea din afară, pentru a avea acces direct, transparent, în timp real la o informație corectă și care te poate ajuta imediat! Ce să cumperi?! Ce mănânci?! Alertele rapide la standarde europene și nu în ultimul rând, cea mai completă și complexă bază de date de telefoane de urgență, care pot fi sunate direct din aplicație, în funcție de țara în care te afli! Ia atitudine! Descarcă aplicația GRATUITĂ InfoCons și ajută-ne să o promovăm și să aducem produse noi pentru toți! Astăzi, aplicația InfoCons are peste 3,5 milioane de produse și cu ajutorul tău, putem să ajutăm mai bine!”
Sorin Mierlea – InfoCons 

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?