15.5 C
New York City
luni, aprilie 22, 2024

Buy now

spot_img

Ghișeul online, între așteptări și realitate. Atenție: e cu peripeții!

Am vrut și eu să fiu în pas cu tehnologia și să nu mai pierd vremea pe la ghișeele din Piramidă, mai ales că se întâmplă chiar să am nevoie de un act.

Lansat cu tam-tam în 20 ianuarie, ghișeul online promite să fie exact ce am eu nevoie, pentru că e o platformă care reunește toate serviciile online ale Primăriei, cele cu cdre ne-am obișnuit deja, dar și unele noi. Între care și eliberarea de  certificate fiscale. Ei, uite, de asta am eu nevoie, de un certificat fiscal necesar la succesiune.

Zis- si facut, intru pe site și citesc că poti beneficia de servicii cu autentificare sau fără autentificare.

Dar pentru servicile astea noi, e musai să te loghezi cu autentificare. Și autentificarea asta se face în două feluri: ori cu CNP, ori cu user și parola.

Am încercat cu CNP…Degeaba! După mai multe tentative realizez că oricum am nevoie de o autentificare cu user și parola, pentru că altfel serviciile sunt limitate.

Ca să obții user și parola, trebuie să descarci un formular pe care îl completezi, si cu actul de identitate trebuie să mergi la ghiseul Primăriei să le depui. Deci nu scapi de drumuri!

E… Asta e la prima vedere, pentru că, vorba unui prieten: nu e carte cu poze, citește ce scrie pe site. Tot! Așa am aflat că nu e musai să mergi până acolo, poți trimite formularul completat și o fotografie a actului de identitate online, prin email.

M-am scos, am zis eu fericit și plin de speranțe că am scăpat de drumuri!

Descarc formularul. Prima piedică – foarte complicat de completat, pentru că e un document formatat și te chinui puțin până te încadrezi în rubrici. A doua piedică: necesită semnatură. Noroc cu fratele Google, care le știe pe toate, și am învățat cum poți insera semnătura în document.

Una peste alta, vreo juma´ de oră pâăa am atașat documentele și expediat mail-ul la primarie@oradea.ro. Știam că la ora 21.00 e deja destul de târziu și n-am șanse să mai primesc vreun răspuns, așa că am așteptat dimineața. Ei dimineața, ce să vezi? Vine răspunsul, dar nu cel pe care îl așteptam eu, ci unulde la un alt ”frate”, pe nume ”Mail Delivery Subsystem” în care îmi spune că mesajul n-a putut fi trimis din cauză că Inbox-ul Primăriei e plin. Full!

 

Noah, și acum ce fac? Ceea ce făceam și până acum: fuguța în Sala Ghișeelor, că de funcționari se  pare că n-avem șanse să scăpăm, decât așa. din gură, la nivel declarativ sau de bună inteție.

P.S.

Ce bizar: în aparență ni se rezolvă toate problemele, dar în practică atunci când te lovești de realitate, constați că nu s-a schimbat nimic de fapt! Asta e ca și cu socotitul cu pixul pe hârtie: ce e sigur-e sigur!

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?